Γυναίκα και Παιδί Τελευταία Νέα

Δραστηριότητες για παιδιά στον κήπο

Ο καιρός γλύκανε ήδη πολύ και το καλοκαίρι δεν αργεί να έρθει. Τι μπορούμε να κάνουμε όμως με τα παιδιά μας τώρα που είναι ακόμα ανοιχτά τα σχολεία; Υπάρχουν πολλές υπαίθριες δραστηριότητες για παιδιά Activities for kids in Zurich αρκεί να έχουμε όρεξη και φαντασία.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές ωραίες δραστηριότητες για να κάνετε με τα παιδιά σας έξω στη φύση: 

Κατασκευές με λουλούδια

Τα λουλούδια έχουν πραγματικά την τιμητική τους αυτή την περίοδο! Με τα χρώματά τους πλημμυρίζουν τους κήπους και τους αγρούς. Αγαπημένη ασχολία των παιδιών είναι να μαζεύουν όσα τους αρέσουν και να μας τα προσφέρουν. Μπορούμε λοιπόν μαζεύοντας κάποια λουλούδια σε ένα καλαθάκι να φτιάξουμε πολλές ωραίες κατασκευές και να τα διατηρήσουμε με αυτό τον τρόπο λίγο περισσότερο.

Μια ωραία ιδέα είναι να φτιάξουμε μπρελόκ ή σελιδοδείκτες με κάποια αγαπημένα μας λουλούδια. Η διαδικασία είναι αρκετά απλή και μπορούμε να την κάνουμε μαζί με τα παιδιά μας. Αφού μαζέψουμε τα λουλούδια που μας αρέσουν τα ακουμπάμε προσεκτικά σε ένα χαρτί ή χαρτόνι που έχουμε κόψει στο σχήμα που επιθυμούμε (μπορεί να είναι ένας κύκλος, ένα παραλληλόγραμμο ή μια καρδούλα). Στη συνέχεια τα βάζουμε μέσα σε φύλλα πλαστικοποίησης και χρησιμοποιώντας το σίδερο των ρούχων τα πατάμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Προσοχή: ακόμα κι αν έχετε πλαστικοποιητή μην τον χρησιμοποιήσετε αφού το πάχος των λουλουδιών μπορεί να σας τον “μπουκώσει”. Τέλος κάνουμε μια τρύπα και περνάμε ένα δαχτυλίδι για μπρελόκ ή μια κορδελίτσα σε χρώμα της επιλογής μας. 

Άλλη μια ωραία κατασκευή με λουλούδια είναι τα πήλινα στολίδια. Για να τα φτιάξουμε μαζεύουμε λουλούδια και φύλλα που μας αρέσουν. Φτιάχνουμε δίσκους από πηλό και στη συνέχεια πρεσάρουμε τα λουλούδια πάνω στον πηλό χρησιμοποιώντας έναν πλάστη. Έπειτα μπορούμε να ξεκολλήσουμε πολύ προσεκτικά τα λουλούδια και να χρωματίσουμε το αποτύπωμά τους με τέμπερες ή μπορούμε αν θέλουμε να αφήσουμε τα λουλούδια πάνω μέχρι να αποξηραθούν. Δεν ξεχνάμε να κάνουμε μια τρύπα στους πήλινους δίσκους με ένα μολυβάκι έτσι ώστε να μπορούμε να τα κρεμάσουμε. Αφήνουμε τον πηλό να στεγνώσει και τα στολίδια μας είναι έτοιμα!

Ένα δημιουργικό φυτολόγιο

Όλοι μας είχαμε από ένα μεγαλώνοντας και είναι μια ωραία συνήθεια για να απασχοληθούν και τα παιδιά μας. Το φυτολόγιο είναι ένα τετράδιο συλλογής και καταγραφής των φυτών και των λουλουδιών που συναντάμε. Αν θέλουμε μπορούμε να εμπλουτίσουμε το φυτολόγιο των παιδιών μας ζητώντας τους να ζωγραφίζουν κάτι σχετικό με τον κάθε θησαυρό που ανακαλύπτουν όπως για παράδειγμα το πού ή το πώς βρήκαν το κάθε λουλουδάκι ή φυλλαράκι που κόλλησαν στις σελίδες του άλμπουμ τους.

Σχετικά Άρθρα