Κοινωνία Τελευταία Νέα

Δείτε εδώ ποιοι δικαιούνται το διπλό επίδομα 534 ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Ελεύθερο Τύπο,οι αιτούντες, εποχικά εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία και τουριστικά λεωφορεία, για την απόκτηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού – επίδομα 534 ευρώ για τον Μάιο, θα πρέπει να υποβάλουν από την Τρίτη 15 Ιουνίου μέχρι και την Πέμπτη 26 Ιουνίου μονομερή δήλωση στην «Εργάνη»,.

Τις ίδιες δηλώσεις θα επαναλάβουν τον Ιούλιο για τα 534 ευρώ του Ιουνίου.

Παράλληλα, δίνεται παράταση μέχρι τον Σεπτέμβριο το πρόγραμμα «Συνεργασία» που θα αναπληρώσει το 60% του μισθού των εργαζομένων για τη μειωμένη απασχόληση.

Δήλωση στην «Εργάνη» για το επίδομα 534 ευρώ μπορούν να υποβάλουν οι εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις που δεν επαναλειτούργησαν τον Μάιο, εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που επαναλειτούργησαν τον Μάιο, αλλά οι ίδιοι δεν επαναπροσλήφθηκαν, εργαζόμενοι που επαναπροσλήφθηκαν εντός του Μαΐου.

Όσοι δεν έχουν προσλήφθεί τον Μάιο παίρνουν 534 ευρώ. Σε περίπτωση, πιθανής πρόσληψης εντός του Μαΐου η αποζημίωση υπολογίζεται αναλόγως των δηλωθέντων ημερών από την αρχή του μήνα έως και την πρόσληψη.

Η αποζημίωση του Μαΐου πληρώνεται το αργότερο στις αρχές Ιουλίου.

 Μέσα στον Ιούλιο θα επαναληφθεί η διαδικασία για την απόκτηση της αποζημίωσης του Ιουνίου.

Το πρόγραμμα «Συνεργασία» παρατείνεται ως και 30 Σεπτεμβρίου 2021 με τροπολογία που κατατίθεται στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Στην ίδια τροπολογία προβλέπεται ότι, λόγω πανδημίας του covid-19, δεν εφαρμόζεται για φέτος το μέτρο περικοπής του επιδόματος τέκνου σε περιπτώσεις όπου δεν ολοκληρώνεται η φοίτηση ή ο μαθητής δεν περνάει την τάξη λόγω απουσιών με μόνη εξαίρεση την απουσία λόγω ασθένειας.

Πληροφορίες από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Σχετικά Άρθρα