Κύριο ΘέμαΠαραπολιτικάΤελευταία Νέα

Γιορτή λήξης του σχολικού έτους στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ξάνθης. Η χορωδία του σχολείου έκλεψε τις εντυπώσεις και μάγεψε τους παρευρισκόμενους! (Βίντεο και φωτογραφίες)

Σε κλίμα συγκίνησης όσο και χαράς πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα  η τελετή λήξης μαθημάτων στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ξάνθης

Στα πλαίσια της σεμνής εκδήλωσης παρουσιάστηκαν  όλες οι δράσεις στις οποίες συμμετείχαν οι μαθητές του σχολείου κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους και φυσικά βραβεύτηκαν για την  μεγάλη διάκριση που έφεραν στην πόλη μας  αφού  κατέκτησαν τη  2η θέση ανάμεσα σε 65 συμμετοχές από ολόκληρη την Ελλάδα στον 3ο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους του Υπουργείου Παιδείας με θέμα «Διακόσια χρόνια από το 1821».

Στην εκδήλωση παρέστησαν  ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων ,η  Προϊσταμένη της Πρωτοβάθμιας κ. Ε. Στυλιανίδου, ο Προϊστάμενος της  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κ. Ιωαννίδης, εκπρόσωπος του Δ’ Σ’ Σ’ και γονείς των μαθητών.

Μητροπολίτης Ξάνθης : Εδώ τα παιδιά έμαθαν γράμματα μέσα στην αγκαλιά των Ταξιαρχών 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, με την ιδιότητα του Προέδρου της Σχολικής Εφορείας του  Εκκλησιαστικού Γυμνασίου – Λυκείου  μίλησε με θερμά λόγια για την μακροχρόνια πορεία του σχολείου αλλά και το έργο που έχει προσφέρει στα 76 χρόνια της παρουσίας του στην πόλη μας.

Διονύσης Τσεντικόπουλος, Αναπληρωτής Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Γυμνάσιου – Λυκείου Ξάνθης : Θέλουμε  να συστήσουμε το εκκλησιαστικό σχολείο για να το γνωρίσουν όλοι!

Ο κ. Τσεντικόπουλος δήλωσε πως στα πλαίσια της εκδήλωσης ενημέρωσης «…θέλουμε  να παρουσιάσουμε το έργο που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους που μόλις ολοκληρώθηκε και να συστήσουμε το εκκλησιαστικό σχολείο για να το γνωρίσουν όλοι…»  

Όπως τόνισε το σχολείο προσπ αθεί και παρουσιάζει πολλές δράσεις ενώ εξήγησε πως όσον αφορά την εκπαιδευτική διαδικασία,  το εκκλησιαστικό σχολείο δεν έχει καμία διαφορά σε σχέση με τα υπόλοιπα σχολεία, εκτός των μαθημάτων ειδικότητας που είναι θρησκευτικού χαρακτήρα (θεολογικά & εκκλησιαστικά). Τέλος πρόσθεσε πως  οι μαθητές  του Λυκείου μπορούν να ακολουθήσουν όποια κατεύθυνση επιθυμούν και να περάσουν στην σχολή που έχουν θέσει ως στόχο τους, ακριβώς με τις ίδιες προϋποθέσεις και συνθήκες  που ισχύουν σε όλα τα υπόλοιπα σχολεία.

Χάρης Αντικουλάνης, Διευθυντής Εκκλησιαστικής Εστίας Ξάνθης  : Το εκκλησιαστικό σχολείο της Ξάνθης είναι η ιστορία μας  κι ένα ζωντανό κομμάτι της πόλης μας

Όπως δήλωσε ο κ. Αντικουλάνης το εκκλησιαστικό σχολείο της Ξάνθης είναι η ιστορία  και ένα ζωντανό κομμάτι της πόλης μας ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εκκλησιαστική εστία η οποία «…ως συνδράμουσα δομή φιλοξενεί παιδιά από άλλες πόλεις της Ελλάδας αλλά και το εξωτερικό τα οποία διαμένουν στους φιλόξενους χώρους της εκκλησιαστικής εστίας  και διδάσκονται τον πολιτισμό, την γνώση και την ελληνική γλώσσα..» 

Η χορωδία του σχολείου έκλεψε τις εντυπώσεις και μάγεψε το κοινό – Οι  υπέροχες φωνές  των παιδιών μετέφεραν μηνύματα αγάπης, χαράς και αισιοδοξίας

Σχετικά Άρθρα