Κοινωνία Τελευταία Νέα

Η Ξάνθη στο Μουντιάλ Ρομποτικού Ποδοσφαίρου

Η μαθητική ομάδα ρομποτικού ποδοσφαίρου του STEM Education Ξάνθης, θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην τελική φάση του Παγκόσμιου Ρομποτικού Μουντιάλ που θα διεξαχθεί φέτος διαδικτυακά από 22 μέχρι 28 Ιουνίου, στο πλαίσιο του διαγωνισμού RoboCup 2021.

Η Ξανθιώτικη ομάδα θα λάβει μέρος στην κατηγορία RoboCup Junior Soccer Simulation και θα βρεθεί αντιμέτωπη με 49 ακόμη μαθητικές ομάδες από όλο τον κόσμο που έλαβαν το εισιτήριο για τους τελικούς. ΗΠΑ, Καναδάς, Βραζιλία, Κίνα, Ιαπωνία, Ταϊβάν, Γερμανία, Ιταλία είναι μερικές μόνο από τις ισχυρές χώρες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό. Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά προκρίνεται στην τελική φάση ελληνική ομάδα στη κατηγορία Junior Soccer.

Στην απαιτητική αυτή κατηγορία, κάθε ομάδα καλείται να προγραμματίσει με τη γλώσσα python, τις κινήσεις και τη στρατηγική τριών αυτόνομων ρομπότ. Στη συνέχεια, τα λογισμικά των δύο ομάδων, έρχονται αντιμέτωπα σε έναν αγώνα διάρκειας 20 λεπτών, μέσα από την ειδική πλατφόρμα προσομοίωσης των διοργανωτών.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην Ελληνική αποστολή. Οι εμπειρίες και οι γνώσεις που θα αποκομίσουν όλοι οι συμμετέχοντες, αποτελεί σίγουρα το μεγαλύτερο κέρδος και πολύτιμο εφόδιο για το μέλλον.

Σχετικά Άρθρα