Επιστολές Τελευταία Νέα

Όταν η Αθήνα βλέπει την Θράκη ως… «προτεκτοράτο»

Ίσως είναι καιρός εμείς οι Θράκες να πάρουμε μόνοι μας στα χέρια την υπόθεση της Θράκης

Για άλλη μία φορά οι αυτοαποκαλούμενοι Θρακολόγοι παίρνουν στα χέρια τους την υπόθεση για να προτείνουν μέτρα για την ανάπτυξη της Θράκης. Είναι για δεύτερη φορά που δημιουργείται διακομματική επιτροπή για την ανάπτυξη της Θράκης, ερήμην των Θρακών.

Και το παράξενο είναι το ότι όλοι οι υπεύθυνοι των κομμάτων είναι οι επικεφαλείς για θέματα εξωτερικής πολιτικής. Η Θράκη δεν είναι προτεκτοράτο των Αθηνών και καλά θα κάνουν οι κομματάρχηδες να το λάβουν υπόψη. Ο λαός της Θράκης δεν περιμένει και πολλά αφού τα μετρά που θα προταθούν δεν βγαίνουν με τον άμεσα εμπλεκόμενο λαό της Θράκης αλλά από τους γνωστούς θρακολόγους.

Σε αυτό το κλίμα εντάσσεται και η δημιουργία του Κ.Υ.Τ. Φυλακίου. Χωρίς διάλογο με τον λαό της Θράκης δημιουργούν τετελεσμένα γεγονότα και συνεχίζουν την υποβάθμιση της περιοχής, αλλά και δημιουργώντας έναν επιπλέον παράγοντα αποσταθεροποιήσεις στην Θράκη. Ότι δεν κατάφεραν στα 600 χρόνια σκλαβιάς οι Τούρκοι και οι Βούλγαροι το κατάφερε το Αθηναϊκό Κέντρο την ερήμωση της περιοχής και την δημιουργία του δημογραφικού προβλήματος. Εμείς οι Θρακιώτες Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι θα πρέπει να ενώσουμε τις φωνές μας και να αγωνιστούμε για τον τόπο μας. 

Το σλόγκαν που υπήρχε στην δεκαετία του 90 είναι ακόμη επίκαιρο. Η Αθήνα έδωσε στην Θράκη εξετάσεις και απέτυχε, ο λαός της Θράκης χειριστής της υπόθεσης του. 

Είναι καιρός ο θρακικός ελληνισμός να απαιτήσει την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας για το ρόλο του Ελλαδικού κράτος στην συρρίκνωση των Θρακών και την αναγνώριση του θρακικού αγώνα και των θυσιών του καθώς και να διεκδικήσει το δικαίωμα του για ανάπτυξη του τόπου του.

Ας ενώσουμε λοιπόν τις δυνάμεις μας για το καλό του τόπου μας που τον μεταχειρίζεται η Αθήνα ως προτεκτοράτο.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Γιάννης Στράκος

Πηγή

Σχετικά Άρθρα