Κοινωνία Τελευταία Νέα

Σύσκεψη σωματείων και συλλόγων της Ξάνθης κατά του αντεργατικού νόμου

Την Πέμπτη 1 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σωματείων, συλλόγων και φορέων για  τον συντονισμό δράσης ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης και την απεργία στις 10 Ιουνίου, μετά από πρωτοβουλία και κάλεσμα της Ένωσής μας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ μας κήρυξε πόλεμο φέρνοντας νομοσχέδιο με τις ανατροπές του αιώνα, κατά παραγγελία των επιχειρηματικών ομίλων! Μετά την κούρσα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων για το ποια θα εξυπηρετήσει καλύτερα την κερδοφορία των εργοδοτών, έρχεται η σημερινή να περάσει ένα αντεργατικό έκτρωμα που:

► χτυπάει το 8ωρο και τον σταθερό εργάσιμο χρόνο

► την Κυριακάτικη αργία

► επιβάλει τη 10ωρη εργασία, με απλήρωτες υπερωρίες

► βάζει ακόμα περισσότερα εμπόδια στην οργάνωση της πάλη μας μέσα από τα σωματεία μας.

Στον πόλεμο τους απαντάμε με πόλεμο, οργανώνουμε τον αγώνα μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς.

Όλο το προηγούμενο διάστημα βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, με παρεμβάσεις, κινητοποιήσεις και απεργίες, δίνοντας μάχη για να ξεσκεπαστεί η άθλια προπαγάνδα της κυβέρνησης, για να μην επικρατήσει σιγή νεκροταφείου, για να διαμορφωθεί ένα μαζικό μαχητικό απεργιακό κλίμα.

Ξεπερνώντας τη συμβιβασμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ που βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία στη διάθεση της κυβέρνησης και των εργοδοτικών ενώσεων και προσπαθεί να υπονομεύσει το απεργιακό μέτωπο και κάθε αγωνιστική κλιμάκωση.

Ξεπερνώντας την υποταγμένη πλειοψηφία του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, που δεν μπήκε μπροστά ώστε να ενημερώσει και να κινητοποιήσει τους εργαζόμενους και τα σωματεία του Νομού, κρατώντας στάση αναμονής, αλλά και ούτε καν συνεδρίασε παρά τις συνεχείς πιέσεις για προκήρυξη Πανξιανθιωτικής απεργίας.

Το σωματείο μας προχωρά μαζί με άλλους φορείς που βρίσκονται μπροστά στον αγώνα:

● Στην πραγματοποίηση συγκέντρωσης – παρέμβασης την Πέμπτη 3 Ιούνη στις 7μμ στην Πλατεία Ελευθερίας.

● Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας στις 10 Ιούνη. Συγκέντρωση στις 10:30 πμ στην Κεντρική πλατεία.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία της Ξάνθης να συμμετέχουν μαζικά.

Απαιτούμε:

♣  Να μην κατατεθεί νομοσχέδιο – έκτρωμα.

♣ Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που διευθετούν το χρόνο εργασίας,  οι νόμοι των ελαστικών σχέσεων εργασίας, οι νόμοι  που ξηλώνουν την Κυριακάτικη αργία!

Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ

Σχετικά Άρθρα