Δράμα Τελευταία Νέα

Δράμα: Εγκαίνια του Κέντρου Πληροφόρησης για το Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης

Το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 10:30 στο Πάρκο των πηγών Αγίας Βαρβάρας, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Κέντρου Πληροφόρησης για το Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης στην αίθουσα ΜΕΛΙΝΑ από τον Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης και τον Δήμο Δράμας. 

Το Κέντρο Πληροφόρησης αποτελεί μια σύγχρονη και άρτια οργανωμένη υποδομή με σκοπό να συμβάλλει στην προβολή του Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης, την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης και παιδείας δίνοντας έμφαση στην ενημέρωση μαθητών, στην προσέλκυση επισκεπτών και στην τόνωση του αειφόρου τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή.

Η Δράμα ως μία από τις κύριες πύλες εισόδου στην προστατευόμενη περιοχή αποτελεί κομβική θέση για την υποδοχή και την ενημέρωση επισκεπτών. Για τον λόγο αυτό, σε στενή συνεργασία με τον Δήμο Δράμας, παραχωρήθηκε η αίθουσα ΜΕΛΙΝΑ, η οποία βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την είσοδο της πόλης στο επίκεντρο του τουριστικού ενδιαφέροντος για τους επισκέπτες της πόλης, αλλά και σταθερό πόλο αναψυχής για τους κατοίκους της.

Το Κέντρο Πληροφόρησης διαμορφώθηκε στο πλαίσιο της Πράξης «Δημιουργία μέσων ερμηνείας περιβάλλοντος για την ανάδειξη και προβολή του Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020» και χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από εθνικούς πόρους.

Τα εγκαίνια του Κέντρου Πληροφόρησης θα γίνουν με περιορισμένο αριθμό καλεσμένων λόγω τήρησης μέτρων υγειονομικής ασφάλειας, ωστόσο το κοινό θα μπορεί στη συνέχεια να επισκεφθεί το Κέντρο.

Σχετικά Άρθρα