Κόμματα Τελευταία Νέα

Η την περιοδεία του βουλευτή Γιάννη Δελή στην Ξάνθη

Περιοδεία στην Ξάνθη πραγματοποίησε την Παρασκευή 28 Μαΐου ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, στο πλαίσιο της ανοιχτής συγκέντρωσης της ΤΕ Ξάνθης του Κόμματος με τίτλο «Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα! Με ανατροπή γεννιούνται οι ελπίδες, κερδίζεις τη ζωή!» συμμετέχοντας σε κλιμάκιο του Κόμματος που πραγματοποίησε συναντήσεις με φορείς της περιοχής.

Στο κλιμάκιο συμμετείχαν επίσης ο Γραμματέας της ΤΕ Ξάνθης του Κόμματος, Ορέστης Λιώλης και το μέλος της ΤΕ και δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Ξάνθης, Κώστας Βογιατζής.

Το πρωί, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο δημαρχείο Μύκης με το δήμαρχο,  ΡιτβανΝτελήΧουσεϊν, ο οποίος ενημέρωσε το κλιμάκιο του Κόμματος για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, όπως η υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου και οι ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Εχίνου, του οποίου το ιατρικό προσωπικό αναμένεται να αποψιλωθεί έως και το 2023 λόγω προγραμματισμένων συνταξιοδοτήσεων, ενώ παράλληλα, οι ελλείψεις προσωπικού δεν επιτρέπουν την 24ωρη διαθεσιμότητα ασθενοφόρου.

Επίσης, μετέφερε στο κλιμάκιο την εικόνα σχετικά με τα έργα που δεν έχουν προχωρήσει για να αντιμετωπιστεί το χρόνιο ζήτημα της υδροδότησης της περιοχής, που αντιμετωπίζει προβλήματα λειψυδρίας τα καλοκαίρια.

Από την πλευρά του Κόμματος, ο Γιάννης Δελής μεταξύ άλλων σημείωσε πως το ΚΚΕ θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις του τόσο σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, όπως έκανε για τα ζητήματα της υδροδότησης και του ΚΥ Εχίνου, όσο και σε επίπεδο κινήματος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής.

Επίσης τόνισε την ανάγκη οργάνωσης του αγώνα των κατοίκων ενάντια στην εγκατάσταση μεγάλων αιολικών πάρκων που έχουν λάβει αδειοδότηση για εγκατάσταση στις δασικές περιοχές του Δήμου.

Το ζήτημα της ανεξέλεγκτης εγκατάστασης αιολικών απασχόλησε μεταξύ άλλων και τη συζήτηση στο παλιό δημαρχείο Σταυρούπολης, με τον αντιδήμαρχο της δημοτικής ενότητας Σταυρούπολης και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, μπροστά στο έγκλημα που προωθείται στην οροσειρά της Ροδόπης και την περιοχή του Λειβαδίτη.

Το κλιμάκιο του Κόμματος τόνισε την ανάγκη ο λαός της περιοχής να αντισταθεί έμπρακτα στην καταστροφή του φυσικού πλούτου της Ροδόπης, για τα κέρδη των «πράσινων» επιχειρηματικών ομίλων, συμμετέχοντας μαζικά στις δράσεις που προγραμματίζει το συντονιστικό φορέων της περιοχής εν όψει της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος.

Στη συνέχεια, ακολούθησε συνάντηση με τα ΔΣ του Διδασκαλικού Συλλόγουκαι της ΕΛΜΕ Ξάνθηςκαι γονείς μαθητών του 17ουΔημοτικού Σχολείου στα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης Ξάνθης όπου συζητήθηκε το θέμα της μετατροπής του 17ου Δημοτικού Σχολείου σε «πειραματικό» και του 1ου ΕΠΑΛ Ξάνθης σε Πρότυπο ΕΠΑΛ με αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας, τις οποίες γονείς, καθηγητές και μαθητές έχουν απορρίψει.

Στη συζήτηση, το κλιμάκιο του Κόμματος έκανε λόγο για υποκρισία του υπουργείου Παιδείας που μιλά για «αριστεία» των λίγων, όταν μετά από ένα χρόνο πανδημίας έχει πραγματικά αφήσει χιλιάδες σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικούς κυριολεκτικά στην τύχη τους, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προφύλαξή τους, προωθώντας παράλληλα την κατηγοριοποίηση, τη διαφοροποίηση των σχολικών μονάδων επεκτείνοντας το θεσμό των πρότυπων και πειραματικών σχολείων σε όλη τη χώρα παρά τις μαζικές κινητοποιήσεις των γονιών, των εκπαιδευτικών και των μαθητών σε μια σειρά από πόλεις.

Τονίστηκε πως η προσπάθεια γενίκευσης των πρότυπων και πειραματικών σχολείων συνδέεται άμεσα με την προσπάθεια να ενισχυθεί η δημιουργία σχολείων πολλών ταχυτήτων, ο διαχωρισμός των μαθητών σε αρίστους και «κακούς», πολιτική που δεν έχει καμία σχέση με την αναγκαία αναβάθμιση για όλα τα σχολεία ανεξάρτητα από την περιοχή, τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, τη σύνθεση του μαθητικού πληθυσμού.

Η παρουσία του Γιάννη Δελή στην Ξάνθη ολοκληρώθηκε με τη συγκέντρωση της ΤΕ Ξάνθης στις 19:30 στην κεντρική πλατεία, όπου παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, δόθηκε ένα ηχηρό μήνυμα ξεσηκωμού και αγώνα ενάντια στο νέο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης.

Σχετικά Άρθρα