Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Με τουριστικό βανάκι κυκλοφορούσαν οι λαθρομετανάστες

Συνελήφθησαν στις 26-5-2021 τις πρωινές ώρες, στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Ροδόπης τρεις (3) διακινητές, δύο αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας με την συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς δράστες, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Με τη σύλληψη των δραστών απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε άλλα είκοσι (20) περίπου άτομα, τα οποία ανέμεναν στο τούρκικο έδαφος προκειμένου να περαιωθούν με τη βάρκα.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην παλαιά Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τον ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν μία (1) πλαστική βάρκα, ένα (1) όχημα και χρηματικό ποσό. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενέργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου και Σαπών.

Σχετικά Άρθρα