Επιχειρήσεις Τελευταία Νέα

Χρήστος Μέτιος: Ενισχύουμε με 31,9 εκ. € τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση 129 σημαντικών επιχειρήσεων της ΑΜΘ

Ενισχύουμε με 31,9 εκ. € από το ΕΣΠΑ τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση 129 σημαντικών επιχειρήσεων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στους τομείς της αγροδιατροφής, του τουρισμού, των πλαστικών, των μεταλλικών υλικών, του μαρμάρου, των υφασμάτων, των κατασκευών, του χονδρικού εμπορίου, της ξυλείας, του μηχανολογικού εξοπλισμού κ.ά.

Στόχος μας και σε αυτήν την περίπτωση είναι να στηρίξουμε έμπρακτα τις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα στην παρούσα οικονομική συγκυρία.

Με τη χρηματοδότηση αυτή ενισχύουμε τις επιχειρήσεις στα σχέδιά τους να εκσυγχρονίσουν τις υποδομές τους και να επεκτείνουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες ώστε να γίνουν ακόμα πιο ανταγωνιστικές και να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τη θέση τους στην αγορά.

Οι επιχειρήσεις που χρηματοδοτούμε δραστηριοποιούνται κατά κύριο λόγο σε τομείς τους οποίους η Περιφερειακή Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3) έχει κρίνει ότι θα πρέπει να ενισχυθούν σε προτεραιότητα.

Αν στους πόρους που διαθέτουμε προστεθούν και τα ιδιωτικά κεφάλαια που θα επενδύσουν οι ίδιες οι ωφελούμενες επιχειρήσεις, το ύψος των συνολικών επενδύσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Περιφέρειά μας ξεπερνά τα 60,9 εκ. €.

Με αυτήν την αφορμή επισκέφθηκα το οινοποιείο Βιβλία Χώρα στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Κωστής Σιμιτσής και τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Alexis Politis.

Εκεί μας υποδέχθηκε, μας ξενάγησε και μας ενημέρωσε για τα σχέδια αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του οινοποιείου ο ένας εκ των δύο ιδρυτών της επιχείρησης Βασίλης Τσακτσαρλής.

Σχετικά Άρθρα