Κόμματα Τελευταία Νέα

Αμέτρητα τα fake news για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο

Έχουν ειπωθεί αμέτρητα fake news για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, ενώ δεν έχει καν μπει σε διαβούλευση ακόμα, άρα δεν το έχει καν δει η αντιπολίτευση. Ας διαλευκάνουμε μερικά από αυτά:

Αρχίζοντας από τη δήθεν κατάργηση του 8ωρου, το οποίο παραμένει απολύτως κατοχυρωμένο. Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας είναι νόμος του κράτους εδώ και 30 χρόνια. Πλέον δίνεται η επιλογή να εφαρμοστεί μόνο εάν το ζητήσει ο ίδιος ο εργαζόμενος, ώστε εάν θέλει να μπορεί να εργάζεται περισσότερο κάποιες μέρες και λιγότερο, ή καθόλου, κάποιες άλλες. Οι υπερωρίες όχι μόνο δεν καταργούνται, αλλά αυξάνονται, και φτάνουν στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Ενώ με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, θα καταγράφονται αυτόματα και ηλεκτρονικά, και χωρίς την παρέμβαση τρίτου, τόσο η υπερωριακή απασχόληση, όσο και ο χρόνος εργασίας συνολικά, ώστε να προστατεύεται ο εργαζόμενος από καταχρηστικές πρακτικές εργοδοτών.

Οι απολύσεις όχι μόνο δεν απελευθερώνονται, αλλά πλέον απαγορεύεται να γίνει απόλυση για λόγους καταγωγής, φύλου, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού, συνδικαλιστικής δραστηριότητας κ.ά. Όπως επίσης απαγορεύεται να απολυθεί νέος πατέρας μέσα στους πρώτους 6 μήνες από τη γέννηση παιδιού.

Σχετικά Άρθρα