Πολιτισμός Τελευταία Νέα

Ο Δήμος Ξάνθης τιμά τον Στέφανο Ιωαννίδη

Συμπληρώνονται 20 χρόνια από τη φυγή του Στέφανου Ιωαννίδη,  την 1η Μαΐου του 2001, από την Ξάνθη, για τη γειτονιά των αγγέλων.

Η Ξάνθη, η Θράκη, τιμά τον πνευματικό άνθρωπο του τόπου, που με την πολύχρονη, ενεργή παρουσία του στην περιοχή, συνέδεσε το όνομά του, με καθοριστικής σημασία γεγονότα και δράσεις που συνεχίζουν και θα συνεχίζουν να ζουν στην πόλη μας.

Η συμμετοχή του στην ίδρυση της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης, με βιβλιοθήκη σε Ξάνθη και Άβδηρα, Κινηματογραφική Λέσχη, Θεατρικό Εργαστήριο, Μουσικό Εργαστήριο και Λαογραφικό Μουσείο, το περιοδικό  «Θρακικά Χρονικά», το πλούσιο συγγραφικό, λογοτεχνικό του έργο, είναι μια ανεκτίμητη παρακαταθήκη για όλους μας.

Ο Δήμος Ξάνθης, μετά την ωφέλεια από τη δωρεά της βιβλιοθήκης της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης,  δέχεται την καταιγιστική του συνδρομή για την οργάνωσή της και τελικά ο Στέφανος Ιωαννίδης εργαζόμενος ακατάπαυστα, καθιστά τη βιβλιοθήκη της Ξάνθης, την καλύτερη επαρχιακή βιβλιοθήκη της χώρας.

Ο Δήμος Ξάνθης, σε κάθε τόνο, τιμά την πνευματική παρουσία του Στέφανου Ιωαννίδη και εύχεται οι νέοι μας, να αξιοποιήσουν την ουσία και την αξία του έργου του.

Σχετικά Άρθρα