Κύριο Θέμα Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Συνεργασία ΔΕΔΑ και Δήμου Ξάνθης για την ομαλή έλευση του Φυσικού Αερίου μέσα στην πόλη

Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης συμμετείχε στην κοινή σύσκεψη της Περιφέρειας ΑΜΘ στην Κομοτηνή, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) κ. Μάριο Τσάκακαι τους Δημάρχους της περιοχής, ενόψει της ανάπτυξης δικτύων φυσικού αερίου στην Περιφέρειά μας.

Αμέσως μετά ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης δήλωσε:

Ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειάρχη μας κ. Χρήστο Μέτιο για την προσπάθεια που κατέβαλε και είχε σαν αποτέλεσμα την άμεση ανάπτυξη των δικτύων του Φυσικού Αερίου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Το όφελος των πολιτών και ολόκληρης της κοινωνίας αδιαμφισβήτητο, καθώς όπως η εμπειρία δείχνει,  η μείωση στο κόστος των νοικοκυριών στον τομέα της ενέργειας θα κινηθεί από 40% έως και 60%.

 Από την 1ηΙουνίου 2021 θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Ξάνθη και ταυτόχρονα θα πραγματοποιούνται  οι πρώτες συνδέσεις καταναλωτών, καλύπτοντας τις ενεργειακές ανάγκες που έχουν τα νοικοκυριά, οι επιχειρήσεις και τα δημόσια κτίρια της πόλης.

Σε έναν αγώνα δρόμου, συντονίζουμε, ως Δήμος Ξάνθης, με συνεχή επικοινωνία, με τη Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου, τις παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν, ώστε, όπου είναι εφικτό, να συμπίπτουν με τον σχεδιασμό παρεμβάσεων του Δήμου Ξάνθης στην συντήρηση των οδών και των ασφαλτοστρώσεων.

Πως θα γίνουν τα έργα στην Ξάνθη

Τα έργα για το φυσικό αέριο θα ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο και η εταιρία κατασκευής θα ρίχνει σε όλους τους κεντρικούς δρόμους 2 σωλήνες (δεξιά και αριστερά της όδευση) φτιάχνοντας «κλειστές λούπες» σε τετράγωνα. Στην συνέχεια θα γίνουν και οι «κλάδοι» για τους παραδρόμους. Από τον ΔΕΔΑ έχει βγει 4μηνος σχεδιασμός για την όδευση των κεντρικών σωλήνων στην Ξάνθη και εκεί θα πρέπει να είναι έτοιμες οι οικοδομές για να συνδεθούν.

Όταν ολοκληρωθούν τα έργα του πρώτου 4μήνου, θα ανακοινωθεί η δεύτερη φάση σε άλλες γειτονιές κλπ.

Οι εργασίες για την κατασκευή δικτύου Φυσικού Αερίου στην πόλη της Ξάνθης ξεκινούν τις επόμενες εβδομάδες. Από όπου περνάει το δίκτυο θα πραγματοποιούνται και συνδέσεις σε όσα σπίτια ή πολυκατοικίες είναι έτοιμα και έχουν “αδειοδοτηθεί” για την εσωτερική τους εγκατάσταση.

(Περισσότερα για το θέμα αυτό, για δωρεάν υποβολή του φακέλου σας, (εκπροσώπηση) στον ΔΕΔΑ και πληροφορίες για την (επιδότηση Λέβητα) από την Περιφέρεια ΑΜΘ στο Φυσικό Αέριο Ξάνθης – Σταύρος Καρυπίδης Τηλ 6947267737 και 2541600699 – [email protected])

Το «ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ» πώληση Φυσικού Αερίου και Ηλεκτρικού Ρεύματος, Νέες Συνδέσεις, μελέτες και Εγκαταστάσεις είναι Επίσημος Συνεργάτης της Εταιρίας “Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρία Ενέργειας”.

Σχετικά Άρθρα