Κοινωνία Τελευταία Νέα

Αλλάζει η ώρα της Ανάστασης;

Ένα επικοινωνιακό παιχνίδι φαίνεται να έχει ”στηθεί” τις τελευταίες ώρες, σχετικά με τον φετινό εορτασμό του Πάσχα.

Λίγες ώρες πριν την συνεδρία της ΔΙΣ, ο Αρχιεπίσκοπος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στο περιθώριο έκθεσης στην Βουλή για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Πριν από λίγο ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA με αφορμή την συνάντηση Αρχιεπισκόπου – Πρωθυπουργού, αποκάλυψε ότι η Κυβέρνηση και η Αρχιεπισκοπή είναι σε συννενόηση ώστε να αλλάξει η ώρα της Ανάστασης.

Οι πληροφορίες του καναλιού λένε ότι η Ανάσταση θα γίνει από τις 19.00 μέχρι της 21.00, παρόλο αυτά δεν έχει παρθεί ακόμα κάποια απόφαση.

Το εν λόγω μέτρο φαίνεται να μην βλέπουν με καλό μάτι η πλειάδα των Ιεραρχών, οι οποίοι θεωρούν κάτι τέτοιο ούτε λίγο ούτε πολύ ιεροσυλία.

“Είναι αδιανόητο ως Εκκλησία να δεχθούμε να αλλάξει το ωράριο της Ανάστασης, την ώρα που κάποιοι επιτρέπουν χιλιάδες άτομα να συνωστίζονται σε πλατείες χωρίς μάσκες και τήρηση μέτρων” – τόνισε μιλώντας στην Romfea.gr Ιεράρχης της Βορείου Ελλάδος.

Επίσης, ο ίδιος Ιεράρχης ανέφερε ότι “η Διοικούσα Εκκλησία πρέπει να σταματήσει να βάζει κατ΄ οικονομία στην κατ΄ οικονομία, γιατί στο τέλος πολύ φοβάμαι ότι το κρασί της Θείας Κοινωνίας θα το κάνουμε νερό”.

Πάντως μετά την σημερινή συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον Πρωθυπουργό, τα μάτια όλων από αύριο θα είναι στραμμένα στις συνεδρίες της ΔΙΣ.

Φαίνεται ότι όσο περνούν οι μέρες και πλησιάζει το Πάσχα, Εκκλησία και Κυβέρνηση προσπαθούν να δώσουν στους Έλληνες κάτι περισσότερο από τον περσινό εορτασμό.

Πηγή Romfea.gr

Σχετικά Άρθρα