Κοινωνία Τελευταία Νέα

18 Απριλίου: Η Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης πραγματοποιεί καθαρισμό των 8 πρώτων χιλιομέτρων της παλιάς Ε.Ο. Ξάνθης Δράμας

 Η Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης πραγματοποιεί καθαρισμό των 8 πρώτων χιλιομέτρων της παλιάς Ε.Ο. Ξάνθης Δράμας από το ύψος της καφετέριας Ξανθίππη μέχρι και το 8ο χιλιόμετρο (διασταύρωση πομακοχωρίων)”.

Γίνε ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ το παράδειγμα που θες να δώσεις. 

Η Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης σε συνεργασία με τον Δήμο Ξάνθης και τους Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα προχωρήσει τη Κυριακή 18 Απριλίου και ώρες 10.00 – 14.00 στον καθαρισμό των 6 πρώτων χιλιομέτρων της παλιάς Εθνικής οδού Ξάνθης Δράμας και πιο συγκεκριμένα από το ύψος της καφετέριας Ξανθίππη μέχρι και τη διασταύρωση των πομακοχωρίων που εντοπίζεται στο 8ο χιλιόμετρο.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή από πιο νωρίς στο 6948363078 (Γεωργιάδης Βασίλειος) ή κατευθείαν την Κυριακή στο πάρκινγκ της Ξανθίππης όπου θα υπάρχει και γραμματεία.

Πιο συγκεκριμένα η διαδικασία που θα ακολουθηθεί εκείνη την ημέρα έχει ως εξής: 

Προσέρχεστε στο πάρκινγκ της καφετέριας Ξανθίππη από τις 10 και μετά. Δηλώνετε σε κατάσταση το ονοματεπώνυμό σας καθώς και πιο τμήμα ακριβώς θέλετε να πάτε να καθαρίσετε. Ως διοργανωτές από πιο μπροστά θα έχουμε αριθμήσει τη διαδρομή σε 6 τμήματα από τη αριστερή πλευρά και σε άλλα 6 από την δεξιά. Οπότε στην κατάσταση θα φαίνεται και σε πιο σημείο θα μπορούμε να σας βρούμε αν χρειαστείτε κάτι. Σας δίνουμε γάντια και σακούλα και προχωράτε στο τμήμα της αρεσκείας σας που θέλετε να καθαρίσετε. Μόλις τελειώσετε αφήνετε τη σακούλα στο σημείο που καθαρίζατε και μας ενημερώνετε. Στο τέλος θα μαζέψουμε τις σακούλες έτσι ώστε ο υπάλληλος του Δήμου που θα έρθει το μεσημέρι να τις παραλάβει όλες μαζί (μετά το πέρας της εκδήλωσης δε θα αφήσουμε πουθενά σκουπίδια). Σε περίπτωση που σας τελειώσουν οι σακούλες θα μας ειδοποιήσετε να σας φέρουμε καινούρια. Θα είμαστε με ποδήλατα και μηχανές σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής και τις 4 ώρες έτσι ώστε να σας παρέχουμε οτιδήποτε χρειαστείτε άμεσα. Όποιος προλάβει και καθαρίσει πρώτος μπορεί είτε να φύγει είτε να πάει σε άλλο τμήμα που θα υπάρχουν λιγότερα άτομα αφού όμως μας ειδοποιήσει πρώτα.

Για την εκδήλωση είναι ενήμερη κι η Τροχαία Ξάνθης και οι Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τα μέλη των οποίων θα έχουν το ρόλο της υγειονομικής κάλυψης σε περίπτωση που κάποιος ή κάποιοι από εμάς χρειαστούμε κάτι. Δεν υπάρχει περίπτωση συγχρωτισμού του κόσμου μια που θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας αλλά και θα είμαστε όλοι κατά μήκος και των 2 πλευρών του δρόμου και των 6 χιλιομέτρων που πρόκειται να καθαριστούν.

Γίνεται το παράδειγμα που πρέπει να είμαστε όλοι μας. Ας κάνουμε την αρχή έτσι ώστε και οι συμπολίτες μας που δεν τους ενδιαφέρει που πετάνε τα σκουπίδια τους να έχουν ένα δείγμα του τι και πως πρέπει κάτι να γίνεται σωστά. 

Δώστε το παράδειγμα στα ίδια σας τα παιδιά έτσι ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουμε να κρατήσουμε το περιβάλλον μας καθαρό δίνοντας και το σωστό παράδειγμα στις επόμενες γενεές. 

Σας περιμένουμε λοιπόν την Κυριακή 18 Απριλίου από τις 10.00 και μετά στο πάρκινγκ της καφετέριας Ξανθίππη.

Σχετικά Άρθρα