Κοινωνία Τελευταία Νέα

Ο ΙΝ Αγίου Ελευθερίου Ξάνθης σε συνεργασία με τον ΠΑΣ Πυροσβεστών μαζεύουν τρόφιμα για τις άπορες οικογένειες (Τα σημεία συλλογής)

Ο Ιερός Ναός Αγίου Ελευθερίου, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο Πυροσβεστών Ξάνθης ενεργοποιούν τους πολίτες, στρέφοντας το βλέμμα στους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Η υγειονομική κρίση έχει οδηγήσει κομμάτια της κοινωνίας μας σε πολύ δυσχερή σχέση. Η κοινωνία ενεργοποιείται, οργανώνεται, «επουλώνει» τις πληγές.

Μια τέτοια διαδικασία ξεκινά από σήμερα, με πρωτοβουλία του Ιερού Ναού του Αγίου Ελευθερίου, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο Πυροσβεστών στην Ξάνθη…

Το Δημοτικό Ραδιόφωνο φιλοξένησε το πρωί τον Αρχνιμανδρίτη του Ιερού Ναού, πατέρα Άνθιμο και τον πρόεδρο του Συλλόγου των Πυροσβεστών Τάσο Κωνσταντινίδη που η πρωτοβουλία τους προκάλεσε το ενδιαφέρον συλλόγων, φορέων και πλήθος πολιτών πριν καλά-καλά ξεκινήσει η συλλογή της βοήθειας.

Ακούστε τον π. Άνθιμο και τον κ. Τ.Κωνσταντινίδη:

«Η προσπάθεια ξεκινά από τον ρυθμό που μας έχει δώσει ο Μητροπολίτης μας στο να βρίσκεται η εκκλησία ως κομμάτι της τοπικής κοινωνίας κοντά στον πάσχοντα. Κάθε ενορία, κάθε χρόνο εντοπίζει τους ανθρώπους που έχουν πρόβλημα. Δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα, αλλά μπορούμε να ανακουφίσουμε τους ανθρώπους, κυρίως αυτές τις μέρες, με στόχο -αυτό που αναγράφεται και στην αφίσα μας- κανένα τραπέζι να μη μείνει άδειο…», τόνισε ο Αρχιμανδρίτης υπογραμμίζοντας τη μεγάλη ανταπόκριση, που σημειώθηκε, η οποία, όπως τόνισε είναι η αφορμή «ώστε κι εμείς να φύγουμε από τα στενά όρια της ενορίας μας και να προσπαθήσουμε να ανακουφίσουμε όλη την πόλη»…

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, εξαιτίας της μεγάλης κινητικότητας της τοπικής κοινωνίας, εξετάζεται η δυνατότητα ενίσχυσης ιδρυμάτων στην Ξάνθη είτε της Μητρόπολης είτε της συντεταγμένης πολιτείας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Τάσος Κωνσταντινίδης δήλωσε ιδιαίτερη χαρά που «γίναμε αποδέκτες αυτής προσπάθειας», επισημαίνοντας ότι η πρωτοβουλία στοχεύει στην υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, η οποία, όπως τόνισε βάλλεται, εν καιρώ πανδημίας. «Είναι πολύ σημαντικό που ο πατέρας Άνθιμος πράττει ταπεινά, όπως όλοι οι πατέρες, γι’ αυτόν τον σκοπό -ανοίγει την αγκαλιά της Εκκλησίας και τη δική του όχι μόνο για να ανακουφίσει αλλά και να θεραπεύσει όσο γίνεται τον πόνο αυτών των ανθρώπων», προσθέτοντας πως «σε αυτόν τον δύσκολο κακοτράχαλο δρόμο της αρετής, ο κίνδυνος είναι να χάσεις την αξιοπρέπεια».

Σημείωσε τη συγκινητική ανταπόκριση συλλόγων και φορέων, αλλά και μεμονωμένων συμπολιτών μας», ενώ ο Αρχιμανδρίτης Άνθιμος επισήμανε ότι η προσπάθεια έχει αποδέκτες όλους όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα, ανεξαρτήτως θρησκείας ή άλλων ιδιαιτεροτήτων καθώς «ο πόνος μας ενώνει όλους»…

Από σήμερα 12 μέχρι και τις 25 Απριλίου έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε «από το υστέρημα ή το πλεόνασμά μας» στα εξής σημεία συλλογής:

-Ιερός Ναός Αγίου Ελευθερίου, Αγίου Eλευθερίου 36, κατά τα διαστήματα: 07:00 έως 09:00 και 17:00 έως 19:00 ή κατόπιν συνεννοήσεως με τον πατέρα Άνθιμο τηλ. 6977671860

-Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης, Ύδρας 12

-Πιάτσα ταξί, Πλατεία Ελευθερίας, πρωινές ώρες έως 14:00

-Γυμναστήριο «Ευεξία», Αβέρωφ και 28ης Οκτωβρίου

-Costa Costa Κρεπερί, Βασ. Σοφίας 5

-Γραφεία συμμετεχόντων συλλόγων, Λευκίππου 3

Καλάθια συλλογής θα υπάρχουν δίπλα στα ταμεία:

-GRAND ΜΑΣΟΥΤΗΣ, 2ο χλμ Ξάνθης-Πετεινού

-ΜΑΣΟΥΤΗΣ, Μιχ. Καραολή 74

-ΦΘΗΝΗ ΑΓΟΡΑ, Μπρωκούμη 14

-Σούπερ Μάρκετ ΜΠΟΓΛΟΥ, Εύμοιρο Ξάνθης

Όπως σημείωσε ο κ. Κωνσταντινίδης, όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν, υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής της βοήθειας από τον χώρο τους…

Σε αυτήν την προσπάθεια που «ενώνει δυνάμεις» μέχρι τώρα συμμετέχουν: Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος Παράρτημα Ξάνθης, Διεθνής Ένωση Αστυνομικών Τοπική Διοίκηση Ξάνθης, Ένωση Αποστράτων Αστυνομικών Ν. Ξάνθης, Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης, Σύλλογος Ποντίων Χορευτών Ξάνθης «Τραντέλλενες», Κρητική Αδελφότητα Ξάνθης, Ηρακλής Ζυγού, Ραδιοταξί-Ευρωταξί Ξάνθης, Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης «Ο Λεπενιώτης», Εθελοντική Ομάδα Καθαρή Ξάνθη.

Σχετικά Άρθρα