Επιστολές Τελευταία Νέα

Τι ζήτησαν για την μέρα της υγείας οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ξάνθης

Ξάνθη 7/04/2021

Με αφορμή την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στις 7 Απριλίου και λόγω των κρίσιμων συνθηκών που επικρατούν στο χώρο της υγείας, σαν Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν.Ξάνθης θεωρούμε καθήκον μας να επισημάνουμε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά ως εργαζόμενοι.

Εδώ και ένα χρόνο το υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου ρίχτηκε στην μάχη για την αντιμετώπιση της Πανδημίας με βαρύ αίσθημα ευθύνης σε συνθήκες πραγματικού πολέμου, χωρίς να λυγίσει. Αυτό που θα περιμέναμε από την Πολιτεία θα ήταν εκτός από τα χειροκροτήματα η έμπρακτη ανταμοιβή του προσωπικού που δουλεύει εδώ και έξι μήνες χωρίς άδειες και κάτω από αντίξοες συνθήκες. Χρόνια αιτήματα όπως η δημιουργία Ενιαίου Κλάδου Νοσηλευτών, η ένταξη στα Βαρέα και το ειδικό μισθολόγιο παραμένουν στάσιμα και ο εμπαιγμός συνεχίζεται.

Εδώ και καιρό παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις Ιατρικού προσωπικού με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία των κλινικών του Νοσοκομείου με αποκορύφωμα το κλείσιμο της ΜΕΘ για περισσότερο από δύο μήνες σε μια χρονική στιγμή που οι ΜΕΘ βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της Πανδημίας.

Διεκδικούμε:

Πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό και μονιμοποίηση όλου του επικουρικού και του προσωπικού μέσω ΟΑΕΔ.

Την Ένταξη στα ΒΑΕ με την αναγνώριση όλου του ασφαλιστικού βίου χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Τον χαρακτηρισμό θανάτου συναδέλφων από COVID-19 ως εργατικό ατύχημα.

Ισχυρή Δημόσια Υγεία και επαρκή χρηματοδότηση.

Αύξηση μισθών και χορήγηση Δώρου Πάσχα σε όλους τους υγειονομικούς υπαλλήλους.

Άρση της αναστολής των Αδειών.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σχετικά Άρθρα