Ατζέντα Τελευταία Νέα

Πρόσκληση σε Διαδικτυακή Εκδήλωση με αφορμή την Μάχη των Οχυρών (Σήμερα Κυριακή)

Σύμφωνα με πρόσκληση που μας έστειλε η ΕΑΑΣ Ξάνθης, το τοπικό Συμβούλιο και τα μέλη της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού του Παραρτήματος Κέρκυρας προσκαλεί ιδιαίτερα τις Ελληνίδες και Έλληνες και όσους έχουν προσωπικό ενδιαφέρον στην ιστορία, σε διαδικτυακή εκδήλωση μέσω Συνδέσμου ΖΟΟΜ που ταυτόχρονα θα προβάλλεται ζωντανά στην Σελίδα του στο Facebook στην Σελίδα: ΕΑΑΣ/Παράρτημα Κέρκυρας

https://www.facebook.com/ΕΑΑΣΠαράρτημα-Κέρκυρας-102585621906181

στον σύνδεσμο εκδήλωσης που ακολουθεί:

https://www.facebook.com/events/730737927807651/

, την Κυριακή 11 Απριλίου 2021 από ώρες 1830 και μέχρι 2000, με αφορμή την επέτειο των 80 ετών από την Μάχη των Οχυρών του 1941.

Τίτλος της Εκπομπής-Συζήτησης είναι : «Η Μάχη των Οχυρών-Ρούπελ-Παληουριώνες».

Ομιλητής στην Εκδήλωση θα είναι ο απόστρατος Ανώτερος Αξιωματικός και Συγγραφέας -ιστορικός ερευνητής των Μαχών των Οχυρών κ. Ηλίας Κοτρίδης.

Την παρουσίαση χρήσιμων στοιχείων της Μάχης των Οχυρών με έμφαση όσων διαδραματίσθηκαν πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της στενωπού του Ρούπελ θα ακολουθήσει συζήτηση του εισηγητή με δύο νέους που θα υποβάλλουν επιτόπου τις απορίες τους.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση εντάσσεται στην προσπάθεια ιστορικής ανάδειξης κι ενημέρωσης της Κερκυραϊκής κοινωνίας για σημαντικά γεγονότα στρατιωτικής σημασίας, στο πλαίσιο απόδοσης τιμής και μνήμης στην ανάμνηση τους καθώς και των θυσιών Ελλήνων, που υπερασπίσθηκαν την πατρίδα μας.

Σχετικά Άρθρα