Μειονότητα Τελευταία Νέα

Βρήκαν ώρα: Μέσα στην πανδημία ζητούν δια ζώσης εκλογές για τις εφορείες μειονοτικών σχολείων!

Το έχουμε τερματίσει πραγματικά το θέμα μιας και είδα χθες το πρωί την διαμαρτυρία μειονοτικών φορέων της Ξάνθης οι οποίοι το λιγότερο που κάνουν είναι να δείχνουν ότι δεν γνωρίζουν για τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού – «Ουδείς δύναται να κινείται υπεράνω του νόμου και των προβλέψεων για την προάσπιση της δημόσιας υγείας», ξεκαθαρίζει ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Μπαντίκος

Συγκεκριμένα μειονοτικοί φορείς της Ξάνθης πραγματοποίησαν παράσταση στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης διαμαρτυρόμενοι για την αναβολή των εκλογών στις σχολικές εφορείες των μειονοτικών σχολείων.

Παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας πρότεινε τη διεξαγωγή των εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία, οι μειονοτικοί φορείς επιμένουν στη δια ζώσης διεξαγωγή εκλογών εντός των σχολικών μονάδων. Ανάλογη εκδήλωση έγινε και στην γειτονική Κομοτηνή.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ΑΜΘ Κωνσταντίνος Μπαντίκος στην ανακοίνωση του κάνει λόγο για προσπάθεια ορισμένων εντός της μειονότητας να προσδώσουν στο θέμα πολιτική χροιά παίζοντας ταυτόχρονα, όπως αναφέρει, με την υγεία των συμπολιτών μας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του:

«Με έκπληξη αλλά και λύπη διαπιστώνουμε την προσπάθεια ορισμένων εντός της μειονότητας να προσδώσουν πολιτική χροιά στην αναπόφευκτη απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης ΑΜΘ για αναβολή των εκλογών των σχολικών εφορειών στα μειονοτικά σχολεία της Θράκης.

Αδιαφορώντας για τα επιδεινούμενα πανελλαδικώς επιδημιολογικά δεδομένα, την διαρκή πίεση στο σύστημα υγείας και παρά το γεγονός ότι τα σχολεία παραμένουν κλειστά, επιμένουν στη δια ζώσης διεξαγωγή εκλογών εντός των σχολικών μονάδων παραγνωρίζοντας τους κινδύνους εξάπλωσης του ιού και διακινδυνεύοντας να μετατραπεί η εκλογική διαδικασία σε εστία υπερμετάδοσης του κορωνοϊού με τραγικά αποτελέσματα. Κατά προσφιλή δε τακτική, ερμηνεύουν την ως άνω απόφαση ως «καταπάτηση μειονοτικών δικαιωμάτων» βλέποντας πίσω από αυτήν «σκοτεινά σχέδια» κατά της μειονότητας.

Το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων έδειξε εξ αρχής καλή πρόθεση και διάθεση να βοηθήσει στη διεξαγωγή των εκλογών στις δύσκολες υγειονομικά συνθήκες που βιώνουμε. Αρχικά οι εκλογές προκηρύχθηκαν για τις 22.12.2020, ενώ ταυτόχρονα ολοκληρώθηκαν και όλες οι αναγκαίες διαδικασίες για τη διεξαγωγή τους. Εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ΑΜΘ προχωρούσε έκτοτε σε σύντομες διαδοχικές αναβολές (αν και θα μπορούσε να τις αναβάλει επ’ αορίστω) με την ελπίδα μόλις βρεθεί ένα «παράθυρο υγειονομικής ευκαιρίας» να επιτραπεί άμεσα η διεξαγωγή τους δια ζώσης. Επιπλέον, υφίσταται διαρκής έγγραφη επικοινωνία με τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας προς εξέταση δυνατοτήτων ασφαλούς διεξαγωγής τους.

Επίσης, αναζητώντας κι άλλες εναλλακτικές, προτάθηκε πρόσφατα η διεξαγωγή των εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία, με διαθέσιμο σύστημα έγκυρο και δοκιμασμένο για τη διασφάλιση του αδιάβλητου και της μυστικότητας της ψηφοφορίας.

Ωστόσο, εντελώς αντιφατικά, όσοι διαμαρτύρονταν κατά την προκήρυξη των εκλογών μιλώντας για «διακινδύνευση της υγείας των συμμετεχόντων», είναι οι ίδιοι που σήμερα διαμαρτύρονται για την αναβολή τους. Είναι οι ίδιοι που απέρριψαν και την ηλεκτρονική διεξαγωγή της ψηφοφορίας κατηγορώντας την Πολιτεία για κακοβουλία, ιδιοτέλεια και αδράνεια!

Από τη μεριά μας οφείλουμε να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη ότι ουδείς δύναται να κινείται υπεράνω του νόμου και των προβλέψεων για την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Όσοι μιλούν για «καταπάτηση δικαιωμάτων» προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να επιβάλλουν την διεξαγωγή εκλογών σαν να μην υπάρχει κορωνοϊός, παίζουν με την υγεία των συμπολιτών μας διότι ο κορωνοϊός υπάρχει και έχει στοιχίσει μέχρι σήμερα τις ζωές συνανθρώπων μας. Είναι σαφές ότι υπό την παρούσα κατάσταση ο μόνος υγειονομικά ασφαλής τρόπος των εκλογών είναι η δοκιμασμένη μέθοδος της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Φυσικά, είμαστε πάντα στη διάθεση των Σχολικών Εφορειών και των Βουλευτών ώστε με πνεύμα εποικοδομητικό και με πρώτιστο γνώμονα την υγεία της σχολικής κοινότητας να συνεργαστούμε για την εξεύρεση της βέλτιστης δυνατής λύσης».

Σχετικά Άρθρα