Κοινωνία Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Συνάντηση Σ. Ψωμα με Μ. Συρεγγέλα… στα σκαριά η πρόταση Τσέπελη για δημιουργία δυο δομών για κακοποιημένες γυναίκες (Σε Ξάνθη και Σταυρούπολη)

Με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, κα Μαρία Συρεγγέλα συναντήθηκε το πρωί της Πέμπτης στην Αθήνα η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ξάνθης κα Σοφία Ψωμά.

Η κα Ψωμά μετέφερε προς την υφυπουργό την διάθεση του Δημάρχου Ξάνθη κου Μανώλη Τσέπελη να δημιουργήσει ένα συμβουλευτικό κέντρο εντός της πόλης για την υποστήριξη των κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους.

Παράλληλα συζητήθηκε και η βούληση του Δήμου για δημιουργία κατοικιών στη ορεινή Σταυρούπολη όπου θα μπορούν να διαμένουν κακοποιημένες γυναίκες από όλη την Ελλάδα και μάλιστα μαζί με τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με την κα Ψωμά είναι «στοίχημα» για την ίδια αλλά και για τον Δήμαρχο που την εμπιστεύθηκε ως γυναίκα, να δουλέψει την συγκεκριμένη πρόταση για τις κακοποιημένες γυναίκες και να την καταθέσει στο υπουργείο προς έγκριση.

Το έργο περιλαμβάνει στην ορεινή Σταυρούπολη Ξάνθης μια ολοκληρωμένη πολιτεία όπου θα συνυπάρχουν ψυχολόγοι, παιδοψυχολόγοι και οποιαδήποτε μορφή επιστημονικής υποστήριξης για την καλύτερη στήριξη των κακοποιημένων γυναικών. Παράλληλα με την όποια υποστήριξη θα γίνεται και προσπάθεια ένταξης των γυναικών στην αγορά εργασίας κι ειδικότερα στο πρωτογενή τομέα.

Όπως εξήγησε η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ξάνθης κα Σοφία Ψωμά στην υφυπουργό κα Συρεγγέλα πανελλαδικά υπάρχουν πολλά κρούσματα κακοποίησης γυναικών και για τον λόγο αυτό χρειάζονται και τα δυο δομές τόσο στην Ξάνθη (συμβουλευτική) όσο και στην Σταυρούπολη (camp). Ο Δήμος Ξάνθης μάλιστα είναι έτοιμος με το που θα ανοίξει το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα 2021 – 2027 το οποίο θα βασιστεί σε 5 πυλώνες υποστήριξης των κακοποιημένων γυναικών με επίκεντρο στην ενσωμάτωση τους στην αγορά εργασίας, με επιπλέον μοριοδότηση στην στήριξη της επιχειρηματικότητάς τους και στην εναρμόνιση των οικογενειακών σχέσεων γενικότερα, να συμμετέχει σε αυτό και να χρηματοδοτήσει τις δυο δομές.

Σχετικά Άρθρα