ΠαραπολιτικάΤελευταία Νέα

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις κατά των αποφάσεων του Καμμαρίδη στην ΔΕΥΑΞ. Επιστολή της μηχανικού Ελένης Χατζηγεωργίου

Προς τα Μέσα ενημέρωσης της Πόλης μας. Σας γνωρίζω ότι ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΞ που ορίστηκα με σχετική απόφαση αρ. 177/30-11-2020 του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, δεν συμμετέχω στο Συμβούλιο της 26ης Μαρτίου 2021, για τους λόγους που αναφέρω στη συνημμένη επιστολή μου.

Θεωρώ χρέος μου να σας ενημερώσω και αν εσείς κρίνετε ότι πρέπει να πληροφορούνται οι συμπολίτες μας τέτοια θέματα, μπορείτε να το δημοσιεύσετε.

Ευχαριστώ πολύ

Ελένη Χατζηγεωργίου

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ξάνθη 26/3/2021

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ-

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Πρόεδρο ΔΣ

κ. Ιπποκράτη Καμαρίδη

Θέμα: Δια περιφοράς συνεδρίαση της 26ης Μαρτίου 2021

Κύριε Πρόεδρε

Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 11ης Μαρτίου 2020 ( Φ ΕΚ Α’ 55/ 11-3 -2020 ), κατά το διάστημα λήψης των μέτρων αποφυγής διάδοσης του COVID- 19, η λήψη αποφάσεων των διοικητικών συμβουλίων των εποπτευομένων, από τους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, νομικών προσώπων, μπορεί να λαμβάνονται, είτε δια περιφοράς, είτε δια τηλεδιάσκεψης, είτε δια ζώσης, ενώ προβλέπεται, στην περίπτωση της δια ζώσης σύγκλησης των Δ.Σ., οι συνεδριάσεις πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών.

Κύριε Πρόεδρε λυπούμαι που και ενώ σας δίνεται η δυνατότητα διενέργειας των συνεδριάσεων του Δ.Σ., δια ζώσης , αλλά ακόμη και μέσω τηλεδιάσκεψης, συνεχίζετε τις δια περιφοράς συνεδριάσεις του Συμβουλίου και μάλιστα για θέματα υψηλής σοβαρότητας για την επιχείρηση. Και για τα κατεπείγοντα θέματα όπως οι μελέτες στο πρόγραμμα Τρίτση. Με λύπη μου μάλιστα διαπιστώνω ότι παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες μελών Δ.Σ., της 18ης Δεκεμβρίου 2020, της 29ης Ιανουαρίου 2021, της 26ης Φεβρουαρίου 2021 συνεχίζεται με τον ίδιο τρόπο δια περιφοράς και στη σημερινή συνεδρίαση της 26ης Μαρτίου 2021.

Μας έχουν αποσταλεί με ηλεκτρονικά μηνύματα σε διάφορες ημερομηνίες από 22/3/2021 τα θέματα της Συνεδρίασης, αρκετά μεγάλου αριθμού (14 Θέματα), και μεταξύ των οποίων υπάρχουν πολλά θέματα αρκετά σοβαρά, για τα οποία δεν έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε περισσότερες πληροφορίες και αναλύσεις, αλλά και ένα κατεπείγον θέμα, λόγω λήξης της προθεσμίας που δίνει το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Σημαντικά θέματα με βαρύνουσα σημασία για την απρόσκοπτη και εύρυθμο λειτουργία της επιχείρησης τα οποία θα έπρεπε τα μέλη του Δ.Σ να έχουν την δυνατότητα να πάρουν τις απαραίτητες πληροφορίες τους άμεσα από τους καθ’ ύλην αρμοδίους.

Η επανειλημμένη εισήγηση μας για αναβολή των συνεδριάσεων και ο προγραμματισμός τηλεδιασκέψεων τις επόμενες μέρες, εφόσον αποσταλούν περισσότερα στοιχεία για το κάθε θέμα, έπεσαν στο κενό. Παρακαλούμε έστω και τώρα όπως εξετάσετε τις επανειλημμένες οχλήσεις μας και αντιμετωπίσετε το θέμα των συνεδριάσεων του ΔΣ με την αρμόζουσα σ’ αυτό σοβαρότητα.

Διαπιστώνω με λύπη μου, ότι παρά το γεγονός ότι υποβάλλω το σχετικό έγγραφο μου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με την παράκληση να επισυναφθεί στην απόφαση της συνεδρίασης, δεν επισυνάπτεται και απλώς εμφανίζομαι ως απούσα. Κύριε Πρόεδρε και μέλη του Δ.Σ της Δ.Ε.Υ.Α. Ξάνθης, δεν είμαστε απόντες, απλά απέχουμε από τις συνεδριάσεις για τους λόγους που κάθε φορά σας αναγράφουμε στα έγγραφα μας. Άλλο ο απών και άλλο ο απέχων, ευτυχώς η γλώσσα μας είναι πλούσια σε λεξιλόγιο και διαχωρίζει αλλά και διευκρινίζει πλήρως τις διάφορες έννοιες.

Καταλήγοντας Κύριε Πρόεδρε σας ενημερώνω και πάλι, ότι αρνούμαι να συμμετέχω, έστω και δια της απλής παρουσίας μου, έστω και με ηλεκτρονικό τρόπο, σε τακτικές και διαδικασίες, οι οποίες υποβαθμίζουν τον θεσμικό μας ρόλο, ως εκπροσώπων των δημοτών, σεβόμενη τους πολίτες και ως άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του και τιμά την υπογραφή του αρνούμαι να συμμετέχω στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της 26ης Μαρτίου 2021. Σας ενημερώνω ακόμη ότι δεν πρόκειται να συμμετέχω και στο μέλλον σε δια περιφοράς συνεδριάσεις χωρίς έστω την προβλεπόμενη αιτιολόγηση και την αντίστοιχη πληροφόρηση με πλήρη στοιχεία.

Παρακαλώ η επιστολή μου να επισυναφθεί στις αποφάσεις του ΔΣ της 26ης Μαρτίου 2021, με την οποία θα αιτιολογείται ο λόγος αποχής μου από τη συνδρίαση.

Ξάνθη 26 Μαρτίου 2021

Η υπογράφουσα

Ελένη Χατζηγεωργίου

Μέλος Δ.Σ

Σχετικά Άρθρα