Ατζέντα Τελευταία Νέα

Ξάνθη: Αύριο 2 Απριλίου ξεκινά ο εμβολιασμός για την ηλικιακή ομάδα 65 – 69

Αύριο Παρασκευή 2 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 65-69. Πιο συγκεκριμένα, 1.065.000 Έλληνες έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 10,14%, ενώ 565.000 συμπολίτες μας έχουν κάνει και τις δύο δόσεις.

Από σήμερα 1η Απριλίου μπαίνουμε σε μια νέα φάση, καθώς θα ενεργοποιηθεί το σύνολο των εμβολιαστικών κέντρων και συγκεκριμένα πάνω από 1.000, με στόχο να γίνουν τον Απρίλιο 1.500.000 εμβολιασμοί.

Η Astrazeneca παραδέχεται ότι το εμβόλιο μπορεί να επιφέρει  εγκεφαλική θρόμβωση

Κανονικά συνεχίζονται στην χώρα οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Astrazeneca καθώς οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα περιστατικά είναι σπάνια.

Με  επιστολή προς τον ΠΟΥ και τον ΕΟΦ η AstraZeneca εντάσσει επισήμως τα θρομβοεμβολικά επεισόδια στις παρενέργειες του εμβολίου της κατά της νόσου Covid-19. Ήδη οι Έλληνες γιατροί ανά τη χώρα μας έχουν λάβει σχετική επιστολή από την εταιρεία.

Πιο συγκεκριμένα, στην εισαγωγή της ίδιας ενημερωτικής επιστολής υπογραμμίζεται ότι «τα οφέλη του εμβολίου υπερτερούν των κινδύνων, παρά την ενδεχόμενη σύνδεση ταυτόχρονης εμφάνισης σπανίων θρομβώσεων με συνοδό χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων». Και ακολουθεί η παραδοχή ότι «ένας συνδυασμός θρόμβωσης και θρομβοπενίας σε ορισμένες περιπτώσεις συνοδευόμενος από αιμορραγία έχει παρατηρηθεί πολύ σπάνια μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο έναντι της Covid-19 της AstraZeneca».

Σχετικά Άρθρα