ΚόμματαΤελευταία Νέα

ΚΚΕ Ξάνθης: Έξω οι αμερικάνοι από την Θράκη

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Ξάνθης  του ΚΚΕ

“Πολεμήσαμε στο πλάι των ΗΠΑ, οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε, και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον”!

                Οι δηλώσεις αυτές του Υπουργού Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλου τον Νοέμβρη του 2019, απευθυνόμενος στον διοικητή των Χερσαίων Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, πρέπει να ηχούν στα αυτιά κάθε καλοπροαίρετου Ξανθιώτη που βλέπει τις εικόνες από την κοινή άσκηση του ελληνικού στρατού με τους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς που έγινε στο Πετροχώρι (για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο)!

                Το κουβάρι της ενεργής συμμετοχής στα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ που άνοιξε η προηγούμενη κυβέρνηση, συνεχίζει να το ξετυλίγει η κυβέρνηση της ΝΔ, ρίχνοντας στη φωτιά τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει, θέλοντας να ξεπεράσει τον πήχη της ελληνικής εμπλοκής στα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, πήχη που είχε ήδη βάλει πολύ ψηλά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

                Η εμπλοκή της Ελλάδας στα επικίνδυνα σχέδια των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ για τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης σημαίνει για τον λαό μας, ιδιαίτερα τους φαντάρους και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, να ματώνουν για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Σημαίνει πως η ελληνική κυβέρνηση είναι ικανή να φτάσει μέχρι και στη συμμετοχή σε νέες “Κορέες” και ιμπεριαλιστικές εκστρατείες για να κάνει πράξη το στόχο της γεωστρατηγικής αναβάθμισης, δηλαδή της αναβάθμισης των συμφερόντων των μονοπωλίων της χώρας.

                Με αυτό το πρίσμα πρέπει να δει κανείς τις δηλώσεις του Υποδιοικητή της Διοίκησης Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης – Αφρικής μετά την άσκηση: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αφοσιωμένες στην ενίσχυση των δεσμών και της συνεργασίας των δύο χωρών. Διμερείς ασκήσεις όπως αυτές, μας βοηθούν να προωθήσουμε τους κοινούς μας στόχους στον τομέα της περιφερειακής άμυνας και ασφάλειας».

                Το γεγονός πως αυτούς τους μήνες η περιοχή μας, με βασικό τον ρόλο του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, έχει ενεργό συμμετοχή στην άσκηση DEFENDER EUROPE 2021, που αποτελεί μια γιγαντιαία «πρόβα πολέμου», η όξυνση των ανταγωνισμών (βλ. πρόσφατη σύνοδος Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ που Ρωσία και Κίνα μπήκαν στο στόχαστρο της λυκοσυμμαχίας, οι πρόσφατες δηλώσεις Μπάιντεν) μόνο ανησυχία προκαλεί. Tις συνέπειες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και των ήδη τεράστιων κινδύνων στοχοποίησης της περιοχής μας θα πληρώσουν ο λαός μας, όπως και οι άλλοι λαοί. Η Ρωσία και το Ιράν έχουν προειδοποιήσει ότι σε περίπτωση που μπει σε κίνδυνο η ασφάλειά τους από αμερικανικές βάσεις θα τις χτυπήσουν με πυραύλους.

                Όσο για τους καλοθελητές που παρουσιάζουν τους Αμερικάνους ως «προστάτες», και νου και κρίση έχει ο ξανθιώτικος λαός. Θυμάται τον ρόλο τους στην κυπριακή τραγωδία, με την τούρκικη εισβολή και κατοχή του 38του κυπριακού εδάφους. Βλέπει πως οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ κάνουν πλάτες στην προκλητικότητα και τις διεκδικήσεις της τούρκικης αστικής τάξης στο Αιγαίο και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο για να μπορέσουν να την κρατήσουν στη «συμμαχία». Αυτή είναι βασική τους επιδίωξη που δεν αλλάζει, όπως φαίνεται στην πράξη, από την οποιαδήποτε αλλαγή στην ηγεσία των ΗΠΑ. Είναι πρόσφατη η δήλωση του γγ του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ: «Η Τουρκία είναι σημαντικός σύμμαχος. Απλά δείτε το χάρτη, δείτε πώς γειτνιάζει με Συρία και Ιράκ. Τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της είναι σημαντικά για τις επιχειρήσεις μας να σταθεροποιήσουμε την περιοχή». Έχει καταρρεύσει ο καλλιεργούμενος εφησυχασμός ότι η ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή στους σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ θα ανακόψει την τούρκικη επιθετικότητα. Η έναρξη των διερευνητικών συνομιλιών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία σημαδεύεται από αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, εφ όλης της ύλης διεκδικήσεις που θέτει η τουρκική αστική τάξη, ενώ όλα τα παζάρια που βρίσκονται σε εξέλιξη γίνονται με τις πλάτες ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Φανερώνουν τους σχεδιασμούς για συνεκμετάλλευση του φυσικού πλούτου στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο, υπό ευρωατλαντική εποπτεία, προς όφελος των οικονομικών ομίλων, δημιουργώντας πεδίο οξύτερων ανταγωνισμών στο μέλλον.

Γι’ αυτό τώρα να δυναμώσει η πάλη:

“Να μη μετατραπεί η Αλεξανδρούπολη σε ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών φονιάδων.
“Κανένας Έλληνας φαντάρος και στρατιωτικός να μη χρησιμοποιηθεί για τη διευκόλυνση των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών φονιάδων στην Αλεξανδρούπολη και όπου αλλού. Οι φαντάροι και λαός της περιοχής έχουν κάθε λόγο να αγανακτούν και να διαμαρτύρονται απ’ την παρουσία των Αμερικανών στην πόλη τους.

“Να αποχωρήσουν τώρα οι Ένοπλες Δυνάμεις από την άσκηση DEFENDER EUROPE 2021 των φονιάδων των λαών.
“Όχι στην εγκατάσταση αμερικανοΝΑΤΟϊκής βάσης στην Αλεξανδρούπολη.
“Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις.
“Να κλείσει η Σούδα και όλες οι βάσεις του θανάτου.
“Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.
“Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
“Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.
“Η Αλεξανδρούπολη να γίνει λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.

Σχετικά Άρθρα