ΚόμματαΤελευταία Νέα

Κάλεσμα σε συγκέντρωση το Σάββατο 27/3

ΘΕΛΟΥΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΟΧΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Ύστερα από πέντε μήνες καραντίνας η κυβέρνηση συνεχίζει την εγκληματική της πολιτική. Ενώ οι νεκροί από την πανδημία ξεπερνούν τις 7.500, ενώ οι ΜΕΘ (στην Αττική) είναι φρακαρισμένες, ενώ στα νοσοκομεία οι ελλείψεις είναι τραγικές, ενώ οι εργαζόμενοι/νες στοιβάζονται στους μαζικούς χώρους δουλειάς και τα μέσα μαζικής μεταφοράς ξεχειλίζουν τις ώρες αιχμής, η κυβέρνηση αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα για να προστατεύσει την υγεία και τη ζωή μας.

Αποδεικνύει συνεχώς ότι έχει αναλάβει, για λογαριασμό του συστήματος, να εξαφανίσει κάθε δικαίωμα στην Υγεία, στην Εργασία, στην Παιδεία. Το αποδεικνύει με την εγκατάλειψη του συστήματος υγείας και μάλιστα σε περίοδο πανδημίας. Το αποδεικνύει με τους αντεργατικούς νόμους που ψήφισε και αυτούς που ετοιμάζει για την κατάργηση του 8ωρου. Το αποδεικνύει με το νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, που χτυπάει το δικαίωμα του λαού να σπουδάζει τα παιδιά του.

Οι οριζόντιοι περιορισμοί, οι απαγορεύσεις και τα πρόστιμα τα οποία εφαρμόζονται στο όνομα της δήθεν υγειονομικής προστασίας, στην πραγματικότητα είναι μέτρα κοινωνικής καταστολής για να αντιμετωπίσουν την αντίδραση μας στην γιγάντια φτώχεια-ανεργία-ανισότητα.

Η «σταδιακή άρση» τους, που ανακοινώνουν, δεν είναι επειδή φάνηκε «φως στο τούνελ», όπως λένε, αλλά επειδή πιέστηκε αρκετά η κερδοφορία της μεγάλης εργοδοσίας, και κυρίως, επειδή «φάνηκε» η αρχή της τουριστικής περιόδου, της «βαριάς βιομηχανίας» της Ελλάδας.

Ο λαός και η νεολαία βρίσκονται σε κατάσταση οικονομικής και ψυχολογικής εξάντλησης, σε κατάσταση εκτεταμένης φτώχιας και συνεχούς αγωνίας για το μεροκάματο, για την υγεία, για τη ζωή που του κλέβουν. Παράλληλα όμως βρίσκονται και σε κατάσταση συσσωρευμένης οργής, που αναζητά δρόμους να εκδηλωθεί και να γίνει αντίσταση και διεκδίκηση.

Αυτήν ακριβώς την εξέλιξη φοβάται το σύστημα και γι’ αυτό θωρακίζεται και κλιμακώνει την κρατική καταστολή. Όπως εξελίχθηκε στη Νέα Σμύρνη, στην πρυτανεία του ΑΠΘ, στις διαδηλώσεις, στις πλατείες, ενάντια σε όποιον και όποια αγωνίζεται, αλλά ακόμη και ενάντια στην καθημερινή ζωή μας. Θέλουν να νομιμοποιήσουν τις απαγορεύσεις των συγκεντρώσεων, διαδηλώσεων και απεργιών. Θέλουν να φτιάξουν μια «νέα κανονικότητα» φόβου και υποταγής.

Να μην τους περάσει! Οι μαζικές κινητοποιήσεις στις γειτονιές της Αθήνας, στη Θεσσαλονίκη και σε όλη τη χώρα ενάντια στην κρατική καταστολή, μπορούν και πρέπει να συνεχιστούν, να μαζικοποιηθούν και να πολιτικοποιηθούν.

ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ, ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

  • Πλήρη, ίση, δωρεάν περίθαλψη για όλο το λαό. Μαζικές προσλήψεις στην Υγεία. Νέα Νοσοκομεία και ΜΕΘ. Δωρεάν μέτρα προστασίας. Μαζικό-άμεσο-ασφαλή εμβολιασμό.
  • Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους. Πλήρη κάλυψη του μισθού των εργαζομένων.
  • Κάτω η πολιτική των απαγορεύσεων και της καταστολής. Να καταργηθεί ο νόμος που απαγορεύει τις διαδηλώσεις.

Κάλεσμα σε συγκέντρωση το Σάββατο 27/3, στις 12:00, στην Κεντρική Πλατεία

Αριστερή Αγωνιστική Κίνηση Εκπ/κών Πρωτοβάθμιας ΚΚΕ(μ-λ)

Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά

Σχετικά Άρθρα