Μειονότητα Τελευταία Νέα

Γκεργκερλίογλου: «Ξεκάθαρα πολιτική η σύλληψή μου» (Βίντεο)

Σηκωτό μετά από τρία 24ωρα έβγαλαν σήμερα το πρωί από το κτίριο της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης τον βουλευτή  του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, Ομέρ Φαρούκ Γκεργκερλίογλου, τον οποίο καθαίρεσε το καθεστώς Ενρτογάν. Σύμφωνα διεθνή ΜΜΕ, οι αστυνομικοί δεν τον άφησαν καν να αλλάξει και τον συνόδευσαν στο περιπολικό με πιτζάμες και παντόφλες. Μερικές ώρες μετά την επεισοδιακή του σύλληψη ο βουλευτής αφέθηκε ελεύθερος, ενώ μιλώντας αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, χαρακτήρισε την σύλληψή του «ξεκάθαρα πολιτική».

«Σήμερα ζούμε στην Τουρκία ένα παγκόσμιο σκάνδαλο, ένας βουλευτής του κόμματος του λαού για να διαμαρτυρηθεί για τις ενέργειες εις βάρος του και προκειμένου να ενημερώσει την κοινή γνώμη  -πράγμα που ήταν στο πλαίσιο των δικαιωμάτων που έχει το κόμμα μου- να συλλαμβάνεται. Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, με ένα επεξεργασμένο βίντεο κατάφερε να πάρει από τον εισαγγελέα την άδεια να με συλλάβει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Έζησα μία πολύ μεγάλη αδικία γιατί με πήραν σηκωτό από το Κοινοβούλιο και με πήγαν σηκωτό στο αστυνομικό τμήμα. Το έκαναν αυτό σε εμένα, διότι εγώ ως πολιτικός έχω καταγγείλει την κυβέρνηση για την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για τα βασανιστήρια, για τις απαγωγές ατόμων, για τα κρατητήρια των φυλακών. Αυτό ενόχλησε πολύ την κυβέρνηση, γι’ αυτό και βγήκε εισαγγελική απόφαση, ξεκάθαρα πολιτική».

Σημείωσε μάλιστα ότι: «Η κοινή πολιτική γνώμη γνωρίζει ότι αυτή η εισαγγελική απόφαση είναι 100% πολιτική. Όταν το ένταλμα σύλληψης έφτασε στο Κοινοβούλιο, ενώ ο Πρόεδρος θα μπορούσε να το κρατήσει για λίγο, το διάβασε και αμέσως με κατέστησε έκπτωτο της βουλευτικής μου ιδιότητας».

Δείτε την συνέντευξη εδώ:

Σχετικά Άρθρα