ΚοινωνίαΚύριο ΘέμαΤελευταία Νέα

Μέσα στον Απρίλιο η έναρξη των έργων για το Φυσικό Αέριο στην Ξάνθη (όλη η διαδικασία για να συνδεθείτε)

Ένα νέο κεφάλαιο στην πορεία της ανοίγει η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ), μετά την επίλυση και της τελευταίας εκκρεμότητας για την υλοποίηση του Προγράμματος Ανάπτυξης 2021-2025, συνολικού ύψους 300 εκατ. ευρώ, που θα φέρει το φυσικό αέριο σε δεκάδες πόλεις της χώρας.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο ολοκλήρωσε επιτυχώς τον προσυμβατικό έλεγχο για τα πρώτα κατασκευαστικά έργα στις πόλεις της Ξάνθης και της Δράμας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δίνοντας το «σύνθημα» για την υπογραφή, το αμέσως επόμενο διάστημα, της σύμβασηςμεταξύ της ΔΕΔΑ και του αναδόχου,τηςεταιρείας «ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ».

Το έργο στις πόλεις της Ξάνθης και της Δράμας είναι προϋπολογισμού 17,1 εκατ. ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.) και χρηματοδοτείται από ίδια κεφάλαια, δανειακά κεφάλαια, καθώς και από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.Οιεργασίες κατασκευής του δικτύου θαξεκινήσουν εντός του Απριλίουκαιθα ολοκληρωθούν σταδιακά έως το 2023.

Παράλληλα με τις εργασίες κατασκευής θα πραγματοποιούνται συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών (οικιακών, εμπορικών, βιομηχανικών), καθώς και δημόσιων κτιριακών εγκαταστάσεων, όπως νοσοκομείων και μονάδων υγείας, σχολείων κ.ά.

Πως θα γίνουν τα έργα στην Ξάνθη

Τα έργα για το φυσικό αέριο θα ξεκινήσουν μέσα στον Απρίλιο και η εταιρία κατασκευής θα ρίχνει σε όλους τους κεντρικούς δρόμους 2 σωλήνες (δεξιά και αριστερά της όδευση) φτιάχνοντας «κλειστές λούπες» σε τετράγωνα. Στην συνέχεια θα γόνου και οι «κλάδοι» για τους παραδρόμους. Από τον ΔΕΔΑ θα δημοσιευθεί εντός των επόμενων ημερών 4μηνος σχεδιασμός για την όδευση των κεντρικών σωλήνων στην Ξάνθη και εκεί θα πρέπει να είναι έτοιμες οι οικοδομές για να συνδεθούν.

Όταν ολοκληρωθούν τα έργα του πρώτου 4μήνου, θα ανακοινωθεί η δεύτερη φάση σε άλλες γειτονιές κλπ.

Οι εργασίες για την κατασκευή δικτύου Φυσικού Αερίου στην πόλη της Ξάνθης ξεκινούν τις επόμενες εβδομάδες. Από όπου περνάει το δίκτυο θα πραγματοποιούνται και συνδέσεις σε όσα σπίτια ή πολυκατοικίες είναι έτοιμα και έχουν “αδειοδοτηθεί” για την εσωτερική τους εγκατάσταση.

(Περισσότερα για το θέμα αυτό, δια δωρεάν υποβολή του φακέλου σας, (εκπροσώπηση) στον ΔΕΔΑΣ και πληροφορίες για την (επιδότηση Λέβητα) από την Περιφέρεια ΑΜΘ στο Φυσικό Αέριο Ξάνθης – Σταύρος Καρυπίδης Τηλ 6947267737 και 2541600699 – [email protected])

Το «ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ» πώληση Φυσικού Αερίου και Ηλεκτρικού Ρεύματος, Νέες Συνδέσεις, μελέτες και Εγκαταστάσεις είναι Επίσημος Συνεργάτης της Εταιρίας “Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρία Ενέργειας”.

Σχετικά Άρθρα