ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Αυτήν την ώρα διεξάγεται στην Ξάνθη η άσκηση “Defender Europe 21” (Με την συμμετοχή Αμερικανικών δυνάμεων)

Η άσκηση DEFENDER-Europe 21 είναι μια αμυντική άσκηση που αποσκοπεί στην αποτροπή της επιθετικότητας και στην αντιμετώπιση κρίσεων εφόσον απαιτηθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δείχνει τις δυνατότητες του νέου στρατηγείου των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη και Αφρική και πώς στέκεται ως στρατηγικός εταίρος για την ασφάλεια των περιοχών στα Δυτικά Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα, χώρες που σύμφωνα με το ΝΑΤΟ και τις συμμαχικές χώρες θεωρείται ότι κινδυνεύουν από την ρωσική απειλή.

Οι ασκήσεις περιλαμβάνουν άμυνα αυτών των περιοχών με παράλληλη διατήρηση των δυνάμεων σε Βόρεια Ευρώπη, Καύκασο, την Ουκρανία και Αφρική.

Παρόλο που η DEFENDER-Europe 21 είναι μια άσκηση του αμερικανικού στρατού, στον σχεδιασμό έχει περιληφθεί μεγάλης έκτασης συμμετοχή της αμερικανικής αεροπορίας και του αμερικανικού ναυτικού.

Οι ασκήσεις θα γίνουν σε 14 χώρες: Ελλάδα, Αλβανία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Εσθονία, Γερμανία, Ουγγαρία, Κόσοβο, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβενία.

σ.ε. Η άσκηση γίνεται σήμερα Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021 στον χώρο του πεδίου βολής αρμάτων Ξάνθης ΙΠΒΑΞ και δεν έχει επιτραπεί η είσοδος σε δημοσιογράφους.

Φωτο: Διαδίκτυο

Σχετικά Άρθρα