Κοινωνία Τελευταία Νέα

Ιπποκράτης Καμαρίδης: Μάστιγα οι καταστροφές στις γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΞ και οι κλοπές μετάλλων στην περιοχή του Δροσερού

Καταστροφές, οι οποίες σε πρώτη φάση προσδιορίζονται στο ύψος των 120 χιλιάδων ευρώ, προκάλεσαν επιτήδειοι στις έξι γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΞ που βρίσκονται στην περιοχή του Δροσερού, τις τελευταίες μέρες και μάλιστα… σε δύο δόσεις. Κατά τα φαινόμενα, τη δεύτερη φορά έκλεψαν και μετασχηματιστή του ΔΕΔΔΗΕ…

Το ζήτημα χαρακτηρίστηκε ιδιαιτέρως σοβαρό, από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Ξάνθης Ιπποκράτη Καμαρίδη, καθώς, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου τόνισε, πως εκτός από το οικονομικό κόστος, το σημαντικότερο, που θα πρέπει να απασχολεί με τέτοιου είδους ενέργειες είναι οι επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών. «Το να έχει κάποιος άγνωστος πρόσβαση στο πόσιμο νερό, αυτό θα πρέπει να μας προβληματίζει όλους», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι οι δολιοφθορές που θα μπορούσαν να προκληθούν θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Ο πρόεδρος σχολίασε ότι οι καταστροφές αυτού του τύπου αποτελούν μεγάλη μάστιγα. «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, σε συνεργασία με την αστυνομία», επισήμανε.

Οι υποδομές, που υδροδοτούν το ανατολικό κομμάτι της Ξάνθης, σύντομα θα αποκαταστηθούν, αλλά και θα θωρακιστούν, όπως υπογράμμισε και κάλεσε τους συνδημότες του να δείξουν υπομονή στην περίπτωση που σημειωθούν διακοπές στην υδροδότησή τους.

«Δυστυχώς, άκουσα τις… “σειρήνες” της αντιπολίτευσης και δεν προχώρησα, όπως σκόπευα, στη θωράκιση αυτών των γεωτρήσεων, όπως δηλαδή κάναμε στις νέες υποδομές και τώρα έχουμε αυτά τα αποτελέσματα», επισήμανε.

Όπως φαίνεται, πρόκειται για «σπείρα» με εμπειρία στη… δραστηριοποίηση «συλλογής μετάλλων», που καταφέρνουν να ξεφεύγουν από τα συστήματα ασφαλείας, απενεργοποιώντας τα, καθώς, όπως τόνισε ο κ. Καμαρίδης «μέσα σε δέκα λεπτά καταφέρνουν να γκρεμίζουν έναν μετασχηματιστή –έχουν την “τεχνογνωσία”, ξέρουν τι να κάνουν και πότε πρέπει να το κάνουν»…

Παράλληλα, τόνισε ότι οι επαγγελματίες δε θα πρέπει να αγοράζουν αυτά τα υλικά, καθώς αποτελούν προϊόντα κλοπής και η κατοχή τους αποτελεί ποινικό αδίκημα.

Ο ίδιος σχολίασε ότι πρόκειται για «μια πληγή που ανοίγει και κλείνει» στην περιοχή και πως θα πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα.  «Όποιοι εγκληματούν πρέπει να τιμωρούνται δεν είναι δυνατόν να ξέρουν εκ των προτέρων πως ό,τι και να κάνουν έχουν ατιμωρησία. Παρόλη την καλή διάθεση του νυν διοικητή, ο τρόπος του κυκλώματος είναι “πολύ μπροστά” έχει… εισαχθεί από μεγάλα κέντρα. Πρέπει να κοιτάξουμε με πολύ μεγάλη προσοχή».

Παράλληλα, σχολίασε πως όταν γίνονταν προσπάθειες να τιθασευτεί η κατάσταση «Κάποιοι, υπερασπίζονταν αυτούς που εγκληματούσαν… Είναι πράγματα που χρειάζονται προσοχή θα τα βρούμε μπροστά μας και μάλιστα πολύ μεγάλο βαθμό αύριο», υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ξάνθης, υπογράμμισε ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, καθώς φαίνεται πως ακόμα και τα συνεργεία αποκατάστασης των ζημιών δεν πηγαίνουν να εργαστούν χωρίς την προστασία της αστυνομίας.

Σχετικά Άρθρα