Ατζέντα Τελευταία Νέα

Δωρεάν διαδικτυακή εκδήλωση για τα προσωπικά δεδομένα από το ελληνικό παράρτημα της EADPP

Η European Association of Data Protection Professionals#EADPP , είναι μία ένωση επαγγελματιών της ιδιωτικότητας με μέλη επαγγελματίες από όλη την Ευρώπη με κύριο πεδίο ενασχόλησης τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, γνωστό ως GDPR.

Το ελληνικό παράρτημα της Ένωσης διοργανώνει το τρίτο κατά σειρά δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο, για πρώτη φορά στα ελληνικά, την Τετάρτη 17Μαρτίου 2021 και ώρα 19.00. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει η HomoDigitalis με αξιότιμους εισηγητές της και στις τρεις ενότητες, ενώ σύντομο σχολιασμό επί των ζητημάτων, θα πραγματοποιήσουν η Πρόεδρος του ελληνικού παρατήματος EADPP κα Όλγα Τσιπτσέκαιη Πρόεδρος της EADPP κα Μαρία Ραφαήλ. Γενικός συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Δημοσθένης Κωστούλας, Γενικός Γραμματέας του ελληνικού παρατήματος.

Τα θέματα τα οποία θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης είναι τα ακόλουθα:

1.Εκστρατεία ReclaimyourFace

Περισσότερες από 40 ευρωπαϊκές οργανώσεις συλλέγουν υπογραφές στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας πολιτών για την απαγόρευση μαζικής βιομετρικής παρακολούθησης στους δημόσιους χώρους. Τι περιλαμβάνει αυτή η πρωτοβουλία και γιατί είναι σημαντική. Εισηγήτρια: Ελπίδα Βαμβακά (Πρόεδρος ΔΣ Homo Digitalis) Σχολιασμός: Λευτέρης Χελιουδάκης (μέλος ελληνικού παρατήματος EADPP).

2.My DataDoneRight

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα επιδιώκει να παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες της να ασκήσουν εύκολα και γρήγορα τα δικαιώματα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Τι δυνατότητες περιλαμβάνει η πλατφόρμα και ποια είναι τα περιθώρια βελτίωσης της με τη συνδρομή των χρηστών και των επαγγελματιών της ιδιωτικότητας. Εισηγητής: Στέργιος Κωνσταντίνου (τακτικό μέλος Homo Digitalis), Σχολιασμός: Τάσος Μαλισάγκος (μέλος ελληνικού παρατήματος EADPP).

3.Δράσεις Επικαιρότητας -13033

Τον Φεβρουάριο του 2021 5 μέλη της Homo Digitalis υπέβαλλαν καταγγελίες κατά της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για παράβαση των κανόνων του GDPR, όσον αφορά τη χρήση του γνωστού σε όλους μας «πανδημικού» αριθμού 13033. Πως φτάσαμε ως εκεί, και ποιες είναι οι προκλήσεις που ανακύπτουν; Εισηγήτρια: Μαρίνα Ζαχαροπούλου (τακτικό μέλος Homo Digitalis), Σχολιασμός : Σοφία Τσιπτσέ (μέλος ελληνικού παρατήματος EADPP).

H εκδήλωση είναι δωρεάν και για περισσότερες πληροφορίες ή για δηλώσεις συμμετοχής στο: [email protected]

Σχετικά Άρθρα