Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Ηλίας Ασκαρίδης: Κρατάμε την φλόγα του καρναβαλιού αναμμένη… (video με χαιρετισμό του προεδ. του κέντρ. πολιτισμού)

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Η πόλη την Ξάνθης στολίστηκε έβαλε τα γιορτινά της αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να χαρούμε το καρναβάλι όπως ξέραμε τόσα χρόνια λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού…

Ο Δήμος Ξάνθης έχει προγραμματίσει διαδικτυακές εκδηλώσεις όπως μουσικά event, ομιλίες, βιντεάκια από πολιτιστικούς συλλόγους, κάψιμο του τζάρου.

Στην xanthinews.gr μιλήσε ο πρόεδρος του κέντρου πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης Ηλίας Ασκαρίδης για την κατάσταση που βιώνουμε αλλά και για τον θεσμό του καρναβαλιού:

Η ομιλία του προέδρου του κέντρου πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης Ηλία Ασκαρίδη:

Φίλες και φίλοι

Η πόλη μας… η Ξάνθη φημίζεται για τις Θρακικές λαογραφικές εορτές της… το Ξανθιώτικο Καρναβάλι το οποίο είναι και το μεγαλύτερο καρναβάλι στην βόρειο Ελλάδα.

Αυτόν τον θεσμό κληθήκαμε όλα τα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου πολιτισμού (με εντολές του Δημάρχου μας Μανώλη Τσέπελη), να τον αναδείξουμε και να τον προβάλουμε όσο γίνεται περισσότερο.

Όμως εδώ και ένα χρόνο ζούμε κάτι που κανείς δεν θα το φανταζόταν ποτέ. Η πανδημία στιγμάτισε όλο τον κόσμο, την Ελλάδα μας, αλλά και την πόλη της Ξάνθης. Υπαίθριες δημόσιες εκδηλώσεις έχουν απαγορευθεί και αυτό ήταν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έπρεπε να λύσουμε.

Τελικά σε συνεργασία με τους συλλόγους που είναι η ψυχή του θεσμού βρήκαμε την βέλτιστη λύση. Η Ξάνθη μας δεν θα μείνει χωρίς εκδηλώσεις! Δεν θα μείνει χωρίς Καρναβάλι.

Με χειρουργική και όχι καρναβαλική μάσκα… φορώντας αυτήν την λάθος μάσκα θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να ζήσουμε όλοι μαζί, έστω και με διαφορετικό τρόπο, τον ρυθμό του καρναβαλιού και την ψυχαγωγία, που τόσο έχει λείψει σε όλους μας.

Το κέντρο πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης και εγώ ως πρόεδρος, θα προσπαθήσουμε και φέτος να κρατήσουμε τη φλόγα αναμμένη με την ελπίδα ότι με την βοήθεια του θεού σύντομα θα ξεπεράσουμε την πανδημία και θα επανέλθουμε στην κανονικότητα.

Για τις επόμενες ημέρες έχουμε προγραμματίσει αρκετές διαδικτυακές εκδηλώσεις τις οποίες σας καλώ να παρακολουθήσετε και παράλληλα σήμερα ολοκληρώσαμε και τον στολισμό της πόλης, με διάφορες φιγούρες και καρναβαλικό διάκοσμο σε όλα τα κεντρικά σημεία.

Εύχομαι σε όλους υγεία, υπομονή και να ζήσουμε (έστω και διαδικτυακά) μια υπέροχη διαφορετική αποκριά!

Σχετικά Άρθρα