ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Βίντεο: Οι δράσεις της ΕΑΑΣ Ξάνθης στα Πομακοχώρια, τα προσκυνηματικά ταξίδια και η Ελληνική σημαία στο Αυγό

Στο παρακάτω βίντεο ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αξιωματικών ΠΕΖΙΚΟΥ (Π.Σ.Α.Π.) Αντιστράτηγος ε.α. Χαράλαμπος Πόκας συνομιλεί με τον Πρόεδρο του Παραρτήματος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.) Υποστράτηγο ε.α. Κουτσαϊμάνη Ιωάννη, και του δίδει συγχαρητήρια εκ μέρους του Συνδέσμου του ΠΕΖΙΚΟΥ για τις εθνωφελείς και κοινωνικές δραστηριότητες που αναπτύσσουν οι απόστρατοι αξιωματικοί στην περιοχή της Θράκης.

[2] Το πρώτο θέμα που αναπτύσσεται είναι η βοήθεια και συμπαράσταση που παρέχει η Ε.Α.Α.Σ. Ν. Ξάνθης προς την τοπική κοινωνία με τη συντήρηση και την λειτουργία εκκλησιών σε δυσπρόσιτες περιοχές της Ροδόπης και κυρίως στα Πομακοχώρια.

[3] Το δεύτερο θέμα είναι τα προσκυνηματικά ταξίδια στην περιοχή που διαδραματίστηκε ο Ελληνο – Ιταλικός πόλεμος και ιδιαίτερα στο ΥΨ. 731, όπως επίσης και τη σημαντική βοήθεια που παρέχουν στην εκεί ελληνική μειονότητα κυρίως στη μαθητική ελληνική κοινότητα.

[4] Επίσης γίνεται αναφορά στην ύψωση μιας τεράστιας Ελληνικής Σημαίας πάνω από την πόλη της Ξάνθης, όπως επίσης και την βοήθεια που παρέχεται εκ των ενόντων προς όλες τις ενέργειες του Ελληνικού Στρατού για να θωρακισθεί ο Έβρος και να καταστεί απρόσβλητος από κάθε απειλή.

Για άλλη μια φορά τα συγχαρητήριά μας στον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου όπως επίσης και σε όλους τους αποστράτους του Ν. Ξάνθης, που μας κάνουν υπερήφανους για τις ενέργειές τους! ΕΥΓΕ!

Σχετικά Άρθρα