Καρναβάλι Ξάνθης Κοινωνία Τελευταία Νέα

online διάλεξη: Τα «Θρακικά Χρονικά» στις φετινές διαδικτυακές Αποκριάτικες εκδηλώσεις

Με παρουσίαση από τον καθηγητή Δημήτρη Γκαγκαλίδη την Κυριακή 7/3.

Στα πλαίσια των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2021, την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή online διάλεξη με θέμα: “Η συμβολή των «Θρακικών Χρονικών» στην ανάπτυξη των Λαογραφικών Εορτών της Ξάνθης”

Ο καθηγητής Δημήτρης Γκαγκαλίδης, μέλος του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης φιλοξενεί και παρουσιάζει την φιλόλογο και καθηγήτρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Ζωή Ντάφου. Στην εκδήλωση θα γίνει αναφορά για τον ρόλο του συγγραφέα Στέφανου Ιωαννίδη, ως επιφανούς ατόμου της πνευματικής ζωής της Ξάνθης και ιδρυτικού μέλους και προέδρου της ΦΕΞ, στην προαγωγή της λαογραφικής έρευνας του τοπικού πολιτισμού. Ειδικότερα θα παρουσιαστεί η συμβολή των Θρακικών Χρονικών σαν ένα πολύτιμο και ολοκληρωμένο συλλογικό εργαλείο κατανόησης και μελέτης της ιστορίας της Θράκης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι την κ. Ντάφου προλογίζει ο καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή Dr. Θανάσης Κούγκουλος.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τη σελίδα του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης στο Facebook στη σελίδα facebook.com/kentropolitismouxanthis

Σχετικά Άρθρα