fbpx
Μειονότητα Τελευταία Νέα

Δυναμική παρέμβαση Βελόπουλου στα θέματα της μειονότητας. Βολές κατά της αυτοαποκαλούμενης «τουρκικής ένωσης Ξάνθης»

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 16.02.21

Του Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ    Την κ. Υπουργό Παιδείας και θρησκευμάτων

           Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ.  «Διαδικτυακή εκπαιδευτική εισβολή της Τουρκίας στη Θράκη »

Κυρία και κύριε Υπουργέ,

Ζητούν εξηγήσεις από την Ελληνική Πολιτεία, μετά από επικοινωνία τους μαζί μας, κάτοικοι της Ξάνθης μετά από δημοσιεύσεις στα τοπικά Μ.Μ.Ε., σχετικά με το «Σχολείο Βαλκάνιων Νέων», που έγινε με σκοπό, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, δήθεν, «την προσωπική ανάπτυξη σε θέματα κοινωνικής ευαισθητοποίησης», όπως μας μετέφεραν ντόπιοι. Το πρόγραμμα αναμένεται να διαρκέσει επτά μήνες και κάθε εβδομάδα, μια μέρα, συγκεκριμένα, κάθε Σάββατο θα πραγματοποιούνται τα μαθήματα μέσω διαδικτύου. Εάν δεν υπήρχαν τα μέτρα προστασίας εναντίων του «Covid19» τα μαθήματα θα γινόντουσαν δια ζώσης. Πίσω από όλα αυτά είναι η παράνομη και προκλητική αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης». Θεωρούν οι ως άνω ότι, είναι ένα διπλωματικό παιχνίδι, που «γοητεύει» τους Έλληνες μουσουλμάνους νέους και τους προσεγγίζει στη λογική μιας ευρύτερης κατάταξης τους, ενώ, στην πράξη, κρύβεται η τουρκική συνείδηση και όχι μόνο.

Η έννοια τώρα του «Σχολείου Βαλκάνιων Νέων» και μάλιστα, διαδικτυακά, είναι ο καλύτερος τρόπος προσέγγισης και επίτευξης του στόχου, αφού τα θέματα που θα αναπτύσσονται θα περιέχουν ξεκάθαρα διπλωματικούς τακτικισμούς της Τουρκίας, με άμεση παρεμβατικότητα στη συνείδηση και στον τρόπο σκέψης των νέων μουσουλμάνων της Θράκης.

Ζητούν εξηγήσεις οι ως άνω κάτοικοι της Ξάνθης για την «απάθεια» και την υποβάθμιση τους από την ελληνική Πολιτεία, σε βαθμό ανυπαρξίας και παντελούς έλλειψης  κάθε αντίδρασης γι’ αυτήν την νέα, άνευ προηγουμένου, επιχείρηση διείσδυσης της Τουρκίας στη Θράκη και την ευρύτερη Νοτιοβαλκανική χερσόνησο, μέσω της επιρροής στη νεολαία.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ Υπουργοί:

1.Προτίθεσθε, κατά το μερίδιο ευθύνης που σας αναλογεί, να ενημερώσετε τους κατοίκους της Θράκης για τον σκοπό ίδρυσης του ανωτέρου σχολείου;

2.Πότε πήρε άδεια ίδρυσης το ανωτέρω σχολειό;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Related posts

Αν και οι περισσότεροι διακινητές συλλαμβάνονται… δεν βάζουν μυαλό

Καρναβάλι Ξάνθης 2018: Δείτε εδώ την στολή των «Πας Αντίκας» | πληροφορίες

«Καρατζίκας – ήρωας του 1821»

Leave a Comment