Κοινωνία Τελευταία Νέα

Γιατί δεν είχε ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας του Εχίνου; Απαράδεκτο

Σύμφωνα με την παράταξη του Χρ. Τοψίδη τις προηγούμενες ημέρες και συγκεκριμένα την Πέμπτη 18-02-2021 καταγράφηκε στον ορεινό όγκο της Ξάνθης ένα δυσάρεστο περιστατικό καθώς, ασθενής με νεφρική ανεπάρκεια, ο οποίος παρουσίασε ακατάσχετη αιμορραγία μεταφέρθηκε από το Κέντρο Υγείας Εχίνου στο Γενικό Νοσοκομείο με ΕΙΧ αυτοκίνητο διότι δεν υπήρχε ασθενοφόρο.

Αυτό δυστυχώς δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό καθώς η υγειονομική κάλυψη του ορεινού όγκου της Ξάνθης είναι διαχρονικά ελλιπής και δεν τυγχάνει προσοχής από τους αρμόδιους.

Γνωρίζουμε φυσικά ότι αυτού του είδους τα προβλήματα άπτονται κυρίως των αρμοδιοτήτων της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας, όμως όπως όλοι ξέρουμε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης διαθέτει σεβαστά ποσά από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) του ΕΣΠΑ για δράσεις που αφορούν τον τομέα της Υγείας και για την ενίσχυση υγειονομικώνδομών εντός των γεωγραφικών ορίων της.

Γι’ αυτό ζητούμε από τη Διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ να κάνει ορθολογικότερη κατανομή των πόρων της, ώστε να καλύπτονται υπαρκτές ανάγκες που δυστυχώς είναι πάγιες και διαρκείς.

Ναι, φυσικά συμφωνούμε και επικροτούμε την ενίσχυση των Νοσοκομείων της Περιφέρειας μας, αλλά πρέπει να μπορούν να φτάνουν σε αυτά όλοι οι κάτοικοι της Περιφέρειας μας, οπουδήποτε και αν κατοικούν.

Η καταγραφή των προβλημάτων και των αναγκών όμως, είναι μία επίπονη διαδικασία και η διοίκηση της Περιφέρειας μας, δεν φημίζεται για την εργώδη προσπάθεια της να διοικήσει σωστά. Αντιθέτως, οι κινήσεις τους δείχνουν ότι το μόνο που τους νοιάζει είναι η εξουσία, η εξυπηρέτηση ατομικών συμφερόντων και η «εγγραφή» κωδικών στο ΕΣΠΑ, απλώς και μόνο για να γεμίζει η λίστα χωρίς να τους νοιάζει αν όντως τα λεφτά «πιάνουν τόπο», καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Τοψίδη.

σ.ε. Απαράδεκτο το γεγονός να μην υπάρχει ασθενοφόρο σε μια περιοχή 30.000 κατοίκων!!!! Που ζούμε;

Σχετικά Άρθρα