Κόμματα Τελευταία Νέα

Τζήμερος και Κρανιδιώτης αποφάσισαν εκλογική συνεργασία

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου, την Δευτέρα 15/2, ο Θάνος Τζήμερος και ο Φαήλος Κρανιδιώτης ανακοίνωσαν επίσημα την απόφασή τους να συνεργαστούν πολιτικά και εκλογικά. Ο συνασπισμός των κομμάτων “Δημιουργία ξανά” και “Νέα Δεξιά” θα ονομάζεται “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ” και επικεφαλής θα είναι ο Θάνος Τζήμερος. Τα δύο κόμματα δημοσιοποίησαν την Διακήρυξη του συνασπισμού και τις Αρχές του, θέτοντας στην κρίση των πολιτών τις πρώτες από τις 50 κοινές θέσεις τους και απάντησαν επί δίωρο σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για όλα τα πολιτικά ζητήματα.
 
Θα κατέβουν με κοινό ψηφοδέλτιο στις επόμενες εθνικές εκλογές, διατηρώντας την αυτονομία και την αυτοτέλειά τους, κάνοντας όμως και κοινές παρεμβάσεις και δράσεις. Το κοινό ψηφοδέλτιο θα φέρει το όνομα και το έμβλημα του συνασπισμού “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ” και τα ονόματα των δύο προέδρων.
«Είμαστε φορείς ενός μοντέρνου πατριωτισμού. Θέλουμε η χώρα μας να μεγαλουργήσει στον διεθνή στίβο, παράγοντας προϊόντα, υπηρεσίες, τεχνολογία, πολιτισμό και αξιοπρέπεια» τόνισε ο κ. Τζήμερος, επισημαίνοντας ότι «αυτά που προτείνουμε είναι αυτά που βοήθησαν κράτη που ξεκίνησαν από συνθήκες πολύ χειρότερες από εμάς να αναπτυχθούν και να  ευημερήσουν. Πρόκειται για άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις που όμως προϋποθέτουν μεταρρύθμιση εκ βάθρων του σοβιετικού μοντέλου υπερρύθμισης και υπερφορολόγησης που καταδυναστεύει την ιδιωτική οικονομία».
 
Ο κ. Κρανιδιώτης σημείωσε ότι απευθύνονται στους πολίτες όλου του πολιτικού φάσματος, «που προσεγγίζουν τα προβλήματα με εργαλεία τον κοινό νου, τη λογική, τον πατριωτισμό και την πίστη στον κοινοβουλευτισμό με όλα τα “κουσούρια” του». Ο σκοπός της πολιτικής, όπως τόνισε, «είναι να κάνεις την πατρίδα ισχυρότερη». Υπογράμμισε πως «Αυτό που έφερε τα δύο κόμματα κοντά, είναι η αγάπη για την ελευθερία, ο πατριωτισμός και η φιλοτιμία να προσπαθήσουμε αυτά που πιστεύουμε να τα κάνουμε πραγματικότητα. Θα συνεργαστούμε για να υλοποιήσουμε ένα κοινό πρόγραμμα ανάταξης της χώρας, είμαστε μαζί γι’ αυτά που μας ενώνουν και θα συζητάμε αυτά που μας χωρίζουν, τα οποία άλλωστε είναι ελάσσονος σημασίας».
 
Και οι δύο ανέλυσαν τις κοινές θέσεις τους για την αντιμετώπιση της λαθρομεταναστευτικής εισβολής, της ανομίας και της βίας της αριστεράς, για την υπεράσπιση της εθνικής ταυτότητας, για την επανεκκίνηση της οικονομίας σε ένα πλαίσιο ελευθερίας με χαμηλό γραμμικό φόρο (flat tax), με όλες τις δαπάνες να αναγνωρίζονται και να εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, με κατοχύρωση των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων, με εκρίζωση της γραφειοκρατίας των αδειοδοτήσεων που τροφοδοτεί την πελατειακή συναλλαγή και τη διαφθορά, με σύγχρονο ηλεκτρονικό κράτος, με ισχυρή εθνική άμυνα, με πολιτική αποτροπής έναντι του τουρκικού επεκτατισμού, με υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων μέσα από τους θεσμούς της Ε.Ε., με ισονομία και ασφάλεια για τους πολίτες, με αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου και κατάργηση της κάστας των άεργων κρατικών συνδικαλιστών.

​Απηύθυναν κάλεσμα και σε άλλους φορείς, προσωπικότητες και κόμματα να συμπράξουν στον συνασπισμό αποκλείοντας όμως από αυτόν τους θιασώτες του ολοκληρωτισμού και τους ευκαιριακούς λαϊκιστές που καταγγέλλουν τα πάντα αλλά δεν προτείνουν τίποτε.

Σχετικά Άρθρα