ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Μεσούσης της κακοκαιρίας- Παρεμβάσεις ΔΕΥΑΞ στη Σταυρούπολη: Ασφαλές ψυγείο για τα εμβόλια covid και αντικατάσταση αντλίας σε αντλιοστάσιο στο Ιωνικό

Σε καθοριστικές παρεμβάσεις προέβη η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Ξάνθης, εν μέσω… «Μήδειας», συμβάλλοντας, όπως όλες οι επιχειρήσεις και υπηρεσίες του Δήμου στην προσπάθεια αποφυγής προβλημάτων, εξαιτίας της κακοκαιρίας που έπληξε σφοδρά και την περιοχή μας.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ, Ιπποκράτης Καμαρίδης, φιλοξενούμενος χθες της πρωινής εκπομπής του Δημοτικού Ραδιοφώνου και του Τηλέμαχου Αρναούτογλου μίλησε για τις άμεσες παρεμβάσεις των συνεργείων της Επιχείρησης σε δύο περιπτώσεις, στην περιοχή της Σταυρούπολης.

Η ΔΕΥΑΞ πληροφορήθηκε ότι ένα ψυγείο που φυλάσσονται τα εμβόλια κατά του κόβιντ έχρηζε άμεσης αντικατάστασης, ώστε να μηδενιστεί το ενδεχόμενο να κινδυνεύσουν τα εμβόλια.

«Πήρα την πρωτοβουλία και άμεσα, μαζί με δύο υπαλλήλους φορτώσαμε το καινούριο και το μεταφέραμε στο Κέντρο Υγείας Σταυρούπολης», τόνισε, ενώ εξήρε την ζέση με την οποία οι εργαζόμενοι ρίχνονται στη μάχη για την εξυπηρέτηση των δημοτών μας, παραδίδοντας στη διευθύντρια του Κέντρου Υγείας  κ.Μαγκλή τη συσκευή.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο… προβληματικό αντλιοστάσιο στην περιοχή του Ιωνικού, καθώς πολλές φορές χαλάει, αφήνοντας χωρίς νερό κατοίκους, αλλά και τους κτηνοτρόφους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

«Οι βλάβες ήταν συχνές στο παρελθόν, ωστόσο, το αντλιοστάσιο φτιάχτηκε σε χρόνο ρεκόρ, καθώς αυτό που έπρεπε να γίνει, ήταν η αντικατάσταση της αντλίας», τόνισε ο πρόεδρος και πρόσθεσε πως με αυτόν τον τρόπο «δώσαμε νερό στους κατοίκους, αλλά δεν αφήσαμε και τα κοπάδια χωρίς νερό»…

Να σημειωθεί, ότι η ΔΕΥΑΞ βρίσκεται σε επιφυλακή με ενισχυμένες βάρδιες επιφυλακής επί 24ωρου βάσης για να μπορέσει να παρέμβει, όποτε, όπου και όποια ώρα χρειαστεί. Ο κ. Καμαρίδης σημείωσε ότι η Επιχείρηση αποτελεί «κομμάτι» του δήμου και δε θα μπορούσε παρά να συνδράμει σε οτιδήποτε χρειάζεται ο δήμος και οι πολίτες του, συμβάλλοντας είτε με τα μηχανήματα και τα οχήματά της είτε και με την τεχνική παρέμβαση των υπαλλήλων της.

Σχετικά Άρθρα