ΠαραπολιτικάΤελευταία Νέα

Μανώλης Τσέπελης για την Μήδεια: «Ο σωστός σχεδιασμός αλλά και οι προληπτικές παρεμβάσεις είχαν τα επιθυμητά αποτελέσματα»

Η κακοκαιρία «Μήδεια», αποτέλεσε για τον Δήμο Ξάνθης, περίοδος δοκιμασίας, σχετικά με την αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που απορρέουν από αυτή. από την οποία η δημοτική αρχή, εξέρχεται με θετικό πρόσημο…

Ο Δήμαρχος Ξάνθης, μιλώντας χθες στο Δημοτικό Ραδιόφωνο και τον Τηλέμαχο Αρναούτογλου, συνεχάρη τις υπηρεσίες του δήμου που ανταπεξήλθαν άρτια, στον προγραμματισμό, αλλά και τον συντονισμό όλων, για την επίτευξη του στόχου. «Ο σωστός σχεδιασμός αλλά και οι προληπτικές παρεμβάσεις μπορούν και έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα», τόνισε.

Ταυτόχρονα ευχαρίστησε τους αντιδημάρχους, αλλά και τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης που συνέδραμε με τα μηχανήματα αλλά και με τις παρεμβάσεις της, όπως είπε, ώστε να μη μείνει κανείς δημότης μας χωρίς νερό και υπογράμμισε πως σκοπός της διοίκησης είναι «να λειτουργούμε με υπευθυνότητα και προσήλωση, ώστε να μη διακινδυνεύεται η ασφάλεια των συνδημοτών μας».

Ο ίδιος επισήμανε τη συμβολή των ιδιωτών σε αυτήν την προσπάθεια, καθώς, όπως είπε, σημαντικό ρόλο σε μια τέτοια επιχείρηση, παίζει ο παράγοντας «χρονοδιάγραμμα».

Επισήμανε ότι οι κεντρικοί δρόμοι παρέμειναν ανοιχτοί σε «πρώτο χρόνο», αφού «δεν έκλεισαν ούτε λεπτό» και αμέσως μετά «ελευθερώθηκαν» και οι γειτονιές.

Ανέφερε ότι ο επιχειρησιακός στόλος του δήμου θα πρέπει να εμπλουτιστεί ώστε «σε συνδυασμό με την ιδιωτική πρωτοβουλία να είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε αποτελεσματικά στις όποιες καιρικές ή έκτακτες συνθήκες».

Επίσης, συνεχάρη την τροχαία για την ετοιμότητά της, αλλά και τον Ερυθρό Σταυρό, «τους άντρες και τις γυναίκες που εθελοντικά βοήθησαν, συμβάλλοντας στην εύρυθμη λειτουργία αυτής της κοινωνίας την οποία εκπροσωπούμε».

Ο κ. Τσέπελης κάλεσε τους συμπολίτες μας να συνεχίζουν να προμηθεύονται αλάτι, από την Πολιτική Προστασία του δήμου, για την επίλυση τυχόν προβλημάτων που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν, καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, αφού όπως τόνισε «συνεχίζουμε να είμαστε σε ετοιμότητα, καθώς, δεν μπορεί να αξιολογηθούν οι επιπτώσεις μιας τέτοιας θεομηνίας».

Αναφερόμενος στο τζι σι μπι που βρίσκεται στο Νοσοκομείο, κάλεσε τους πολίτες που χρήζουν μεταφοράς στο νοσηλευτικό μας ίδρυμα, αλλά αντιμετωπίζουν ζητήματα προσβασιμότητας λόγω της κακοκαιρίας να απευθύνονται, επίσης στην Πολιτική Προστασία του Δήμου και στο τηλέφωνο 2541070421.

Παράλληλα, ενημέρωσε τους πολίτες για τους λόγους που δεν προκρίθηκε η λύση της ρίψης αλατιού στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, σημειώνοντας ότι σε αυτού του τύπου πεζοδρόμησης δεν συνιστάται, καθώς προκαλεί διάβρωση και εν τέλει, καταστροφές στην κυβολιθόστρωση. Αντίθετα, όπως είπε, όταν η ποιότητα ευνοεί, όπως συνέβη σε πεζοδρόμια στις γειτονιές, τότε γίνεται ρίψη αλατιού.

Σχετικά Άρθρα