Παράξενα στο Internet Τελευταία Νέα

Τουρκία: Ένας ακόμη μονόλιθος εμφανίστηκε μυστηριωδώς

Οι τουρκικές αρχές ερευνούν την εμφάνιση ενός νέου μυστηριώδους μονόλιθου που εντοπίστηκε στο νοτιοανατολικό μέρος της χώρας. Το μεγάλο μεταλλικό αντικείμενο ανακάλυψε ένας αγρότης την Παρασκευή, στην επαρχία Σανλιούρφα της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Πάνω του είναι λαξευμένο το ρητό: «Κοίτα τον ουρανό αν θες να δεις το φεγγάρι».

Ο μονόλιθος έχει ύψος περίπου 3 μέτρα ύψος και ένα μέτρο πλάτος και βρίσκεται κοντά στο Γκιομπεκλί Τεπέ, το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, το οποίο έχει μεγαλιθικές δομές που χρονολογούνται από την 10η χιλιετία π.Χ., χιλιάδες χρόνια πριν από το Stonehenge. Το αντικείμενο φυλάσσεται από ένοπλη αστυνομία, καθώς οι τουρκικές αρχές ερευνούν την πιθανή προέλευσή του.

Τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν την Κυριακή ότι δυνάμεις της χωροφυλακής έψαχναν στοιχεία εξετάζοντας πλάνα κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης της περιοχής και έκαναν έρευνες σε οχήματα που εικάζεται ότι μπορούσαν να μεταφέρουν τον μονόλιθο.

Ο μονόλιθος που εμφανίστηκε στην Τουρκία δεν είναι ο πρώτος. Τους τελευταίους μήνες σε πολλές χώρες έχουν εμφανιστεί και άλλοι μυστηριώδεις μονόλιθοι και μάλιστα, μερικοί έχουν εξαφανιστεί. 

Σχετικά Άρθρα