Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Δείτε εδώ το πρόγραμμα του Καρναβαλιού Ξάνθης 2021

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Φέτος το καρναβάλι δεν θα είναι το γνωστό καρναβάλι που έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια στην πόλη της Ξάνθης. Το καρναβάλι φέτος θα είναι… διαδικτυακό σεβόμενο όλα τα αυστηρά πρωτόκολλα υγιεινής.

Ο φετινός τίτλος του καρναβαλιού της Ξάνθης «Αποκριές με λάθος μάσκα» …

Το πρόγραμμα των ΘΛΕ 2021 θα είναι το εξής:

 Στις 28 Φεβρουαρίου την έναρξη και  των εορτών θα κηρύξει στις 12 η ώρα το μεσημέρι ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλη Τσέπελης. Την ίδια μέρα θα μιλήσει διδακτικά  ο φιλόλογος κ. Θανάσης Μουσόπουλος με θέμα το καρναβάλι: «Διόνυσος και Λαογραφικές Γιορτές της Ξάνθης»

Στις 7 Μαρτίου, θα μιλήσουν διδακτικά οι  κ. Κούγκουλο και κ. Ντάφου με θέμα η «Συμβολή των Θρακικών Χρονικών στην ανάπτυξη των Θρακικών Εορτών». Στις 10 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή συναυλία στο Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης. Στις 11 Μαρτίου: διαδικτυακή Μουσική Παράσταση από την «Γέφυρα». Στις 12 Μαρτίου διαδικτυακή Συναυλία των Underhill West. Στις 14 Μαρτίου Καρναβαλική αιμοδοσία το πρωί στο φουαγιέ του Δημοτικού Αμφιθεάτρου Ξάνθης το πρωί  και στις 19.00 το κάψιμο του Τζάρου, που θα μεταδοθεί διαδικτυακά.

Επιπλέον υπάρχει έκθεση στο φουαγιέ του αμφιθεάτρου (που θα παίξει διαδικτυακά). Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στα 50 χρόνια των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών Ξανθιώτικο καρναβαλι, από το 1966 έως το 2015. Περιλαμβάνει ασπρόμαυρες φωτογραφίες από το 1913 ως το 1965 και έγχρωμες φωτογραφίες από το 1996 μέχρι και σήμερα.  Οι παλιές φωτογραφίες είναι από την διαδικτυακή ομάδα «Παλιές φωτογραφίες της Ξάνθης»

Ο Πρόεδρος του κέντρου πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης κ. Ηλίας Ασκαρίδης δήλωσε στην xanthinews.gr:  «Πρώτα ο θεός να έχουμε υγεία και μετά ακολουθεί η ψυχαγωγία και η διασκέδαση. Πρώτα ο θεός του χρόνου να έχουμε όλοι υγεία και διασκεδάσουμε όπως εμείς στην  Ξάνθη ξέρουμε να  διασκεδάζουμε τόσα χρόνια» .

Τέλος, θα υπάρχει και καρναβαλικός διάκοσμος σε κεντρικά σημεία της Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα