Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Νομίζω ένα δίκιο το έχει ο Μιχάλης Αμοιρίδης

Γράφει ο συμπολίτης μας Μηχανικός και Περιφερειακός Σύμβουλος ΑΜΘ Μιχάλης Αμοιρίδης «Διαβάζω διοχετευμένη, από ‘’κύκλους της Περιφέρειας’’, πληροφορία στον τύπο ότι στην ΠΕ Ξάνθης ‘’υλοποιούνται’’ (όπως λέει) έργα αντιπλημμυρικά ύψους 15 εκ ευρώ!!! Αν γυρίσετε όλο το Νομό Ξάνθης ούτε 5 εκ ευρώ δεν θα δείτε να ‘’υλοποιούνται’’ και αυτά είναι έργα που έχουν ξεκινήσει προ ετών.

Ευτυχώς φέτος ήμασταν τυχεροί εδώ στη Ξάνθη και δεν είχαμε έντονες βροχοπτώσεις αλλιώς …

Ακόμη και με τις λίγες, είδαμε φαινόμενα με ζημιές σε διάφορα σημεία, ακόμη και στο Νέστο όπου έσπασαν αναχώματα και έτρεχαν να τα ‘’μπαλώσουν’’. Αναχώματα που έχουν δεκαετίες να δεχθούν σοβαρές, με συγκροτημένο σχέδιο, επεμβάσεις ενίσχυσης με κίνδυνο μεγάλης ζημιάς εάν υπάρξουν πραγματικά έντονες βροχοπτώσεις.

Από την άλλη, πολλές φορές ενημερώσαμε και προτείναμε, οι υδάτινοι πόροι όπως ο Κόσυνθος, ο Λασπίας και άλλοι, θα πρέπει να δεχθούν αντιπλημμυρικές επεμβάσεις αλλά με παράλληλη φροντίδα για την αρδευτική βελτίωση των περιοχών που διέρχονται καθώς και μέριμνα για τη διαχείριση ων φερτών αδρανών υλικών. Κάτι που δεν συμβαίνει στη Ξάνθη. Συμβαίνει σε αρκετές άλλες περιοχές όπως στη Θεσσαλία και δεν είναι ιδέα μας αλλά οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με βάση την κοινή πολιτική για τα αγροτικά και περιβαλλοντικά ζητήματα. Θα έπρεπε να εφαρμόζεται όμως κάποιοι μάλλον το αγνοούν ή απλά δεν θέλουν να το σκέφτονται γιατί τους δυσκολεύει.

Έτσι λοιπόν όχι μόνο με αυτά τα έργα δεν βελτιώνεται και η αρδευτική ικανότητα αλλά με τις προβλεπόμενες παρεμβάσεις (θα απομακρυνθεί ο αναβαθμός του Πολυσίτου, όπως επίσημα μας ενημέρωσε η Περιφέρεια δια μέσω της δ/νσης τεχνικών έργων της ΠΕ Ξάνθης), θα έχουμε και μείωση της ποιότητας άρδευσης!!!

Αυτά τα ωραία λοιπόν και ας μην αναφερθώ και πάλι στους πολύπαθους αναδασμούς, που όλοι τους, αντιμετωπίζουν ζητήματα και ταλαιπωρούν τους αγρότες μας».

Νομίζω ότι ένα δίκιο το έχει ο Μιχάλης…

Σχετικά Άρθρα