Κοινωνία Τελευταία Νέα

Μέσα στους επόμενους μήνες οι πρώτες συνδέσεις Φυσικού Αερίου στην Ξάνθη. Τι είπε ο Μάριος Τσάκας, της ΔΕΔΑ Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο

Ένα αναπτυξιακό έργο ξεκινά, εν μέσω πανδημίας, στην Ξάνθη και σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από την Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου.

Πρόκειται για την κατασκευή δικτύων φυσικού αερίου σε έξι πόλεις, που θα ξεκινήσει την Άνοιξη, ενώ μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021 θα πραγματοποιηθούν ακόμα και οι πρώτες συνδέσεις -κυρίως στις πόλεις, όπου η Επιχείρηση έχει παρουσία ήδη από την περασμένη δεκαετία, με δίκτυα χαμηλής πίεσης…

Υπενθυμίζεται ότι το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 61,8 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από ίδια κεφάλαια της ΔΕΔΑ, δανειακά κεφάλαια, καθώς και από επιχορήγηση του ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας, φιλοξενούμενος χθες Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021 στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης με αφορμή και τη συνάντηση εργασίας που είχε την Τρίτη με τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, τόνισε ότι έχουν πλέον ολοκληρωθεί οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τη Δράμα, την Ξάνθη, την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη, ενώ είναι σε εξέλιξη οι διαγωνισμοί για την Καβάλα και την Ορεστιάδα.

Επισήμανε ότι το έργο αποτελεί αίτημα ετών για την περιοχή και σημείωσε ότι τους τελευταίους οκτώ μήνες, η προσπάθεια εντάθηκε, με στόχο την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, που ήταν και το ζητούμενο.

«Η ολοκλήρωση του έργου θα αλλάξει όλη την τοπική οικονομία. Όχι μόνο στο σκέλος των εξοικονομήσεων για κατοίκους και επαγγελματίες, αλλά και σε ό,τι αφορά την προσέλκυση επενδύσεων, καθώς γνωρίζουμε ότι το υψηλό ενεργειακό κόστος, αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα», επισήμανε.

Υπογράμμισε ότι για την ΠΑΜΘ αποτελεί μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για την οικονομία της, η οποία, όπως είπε, θα είναι (η ευκαιρία) δυναμική και θα επεκτείνεται. «Πρόκειται για ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο, για το σύνολο της ΠΑΜΘ -αρκεί να αξιοποιηθεί από τους ανθρώπους της τοπικής οικονομίας, ώστε να επιστρέψουν τα οφέλη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ο ίδιος εξέφρασε την αγωνία του για «την κατάλληλη προετοιμασία της τοπικής οικονομίας, ώστε να υποδεχτεί το έργο», όπως είπε, «με ίδια μέσα (συνεργεία, μηχανικούς, εργάτες), για να μείνει η “ανάσα” μέσα στην ίδια την πόλη» και κάλεσε Επιμελητήρια, το ΤΕΕ, τους οικονομικούς φορείς να βρίσκονται επί ποδός, αναφέροντας πως σε άλλες περιοχές όπου δε δραστηριοποιήθηκε όλο το φάσμα της τοπικής οικονομίας, εμφανίστηκαν συνεργεία από άλλες πόλεις, κυρίως από την Αθήνα. «Να… “ψαχτεί» και η τοπική κοινωνία κι εμείς θα είμαστε δίπλα τους με ό,τι χρειαστεί για να βοηθήσουμε ώστε τα χρήματα, η ανάπτυξη να μείνουν “εντός των τειχών”», υπογράμμισε…

Περισσότερες πληροφορίες «Φυσικό Αέριο Ξάνθης» Πώληση Φυσικού Αερίου και Ηλεκτρικού Ρεύματος, Νέες Συνδέσεις, μελέτες και Εγκαταστάσεις, Εργοτάξιο 1ο χλμ. Ξάνθης Καβάλας. Τηλέφωνα για πληροφορίες 6947267737 και 2541600699.

Σχετικά Άρθρα