ΑτζένταΤελευταία Νέα

Ξάνθη. Γονείς και εκπαιδευτικοί καλούν σε συλλαλητήριο αύριο Πέμπτης 4/2, 13:00, στην Κεντρική Πλατεία

Ξάνθη. Γονείς και εκπαιδευτικοί που συγκρότησαν Πρωτοβουλία ενάντια στο αντιδραστικό νομοσχέδιο Κεραμεως – Χρυσοχΐδη, καλούν στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 4/2, 13:00, στην Κεντρική Πλατεία.

Η εκπαίδευση είναι υπόθεση όλων μας!!

Ενώ η πανδημία συνεχώς μας απειλεί, η κυβέρνηση την αντιμετωπίζει σα χρυσή ευκαιρία. Εφαρμόζει μια πολιτική που διευρύνει και μεγαλώνει τη φτώχια, που διαλύει την υγεία και τα δικαιώματα στην εργασία και αδιαφορεί για τη ζωή μας. Παράλληλα φτιάχνει νόμους για να μη διαδηλώνουμε, να μην αγωνιζόμαστε και να είμαστε υποταγμένοι/νες.

Τώρα επιτίθεται στα παιδιά μας. Έχει ψηφίσει, σαν τον κλέφτη μέσα στην καραντίνα, μια σειρά αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια. Για τις διετούς φοίτησης επαγγελματικές σχολές, που πετούν 15χρονα έξω από την εκπαιδευτική διαδικασία και τα στέλνουν στην απλήρωτη εργασία. Για τρεις, πανελλαδικού τύπου εξετάσεις από τράπεζα θεμάτων, που σημαίνει μαζική απόρριψη μαθητών και μαθητριών, όπως έδειξε η προηγούμενη εφαρμογή τους. Για την αναγόρευση της τηλε-εκπαίδευσης σε κανονική εκπαιδευτική διαδικασία και σε μπαμπούλα ενάντια σε μαθητικές κινητοποιήσεις.

Και συνεχίζει με το νέο νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη για να τσακίσει ό,τι έχει απομείνει από το δικαίωμα στις δωρεάν σπουδές και να υποτάξει τη νεολαία.

Η μείωση των επιλογών των υποψήφιων σπουδαστών και σπουδαστριών,ο καθορισμός ελάχιστης βάσης εισαγωγής (διαφορετικής από σχολή σε σχολή) με μείωση του αριθμού των εισακτέων,το τριπλό σύστημα μηχανογραφικών (σε δύο φάσεις για τα πανεπιστήμια συν μία για τα δημόσια ΙΕΚ) και η εφαρμογή όλων αυτών από τη φετινή κιόλας χρονιά, πλήττουν βάναυσα τα μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας, ιδίως βέβαια των παιδιών που προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα.

Οι φραγμοί συνεχίζονται και στο πανεπιστήμιο, με όρια στα χρόνια σπουδών και διαγραφές φοιτητών και φοιτητριών που θα τα ξεπεράσουν, γιατί ίσως θα πρέπει και να δουλεύουν για να τα καταφέρουν. «Τιμωρεί» παιδιά και γονείς και ακυρώνει προσπάθειες και έξοδα χρόνων.

Και το όλο σκηνικό συμπληρώνεται με πανεπιστημιακή αστυνομία, κάρτες εισόδου και πειθαρχικά για συνδικαλιστική δράση που θα επιβάλουν έως και αποπομπή από τη σχολή!!

Θέλουν να χτυπήσουν το δικαίωμα στη δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση. Να σβήσουν από τη συνείδηση της νεολαίας ότι έχει δικαίωμα να σπουδάσει και να εργαστεί αξιοπρεπώς με βάση τις σπουδές της.

Θέλουν να επιβάλλουν ένα πανεπιστήμιο αποστειρωμένο, για λίγους κι εκλεκτούς, που θα ετοιμάζει πειθήνιους εργαζόμενους. Χωρίς καμία συνδικαλιστική, πολιτική, πολιτιστική και κοινωνική δραστηριότητα. Θέλουν μια νεολαία άνευρη και υποταγμένη.

Γιατί τη φοβούνται. Φοβούνται την οργή που την πνίγει για το ασφυκτικό παρόν που της προσφέρουν και το σκοτεινό μέλλον που της ετοιμάζουν. Φοβούνται ότι αν ξεχυθεί στο δρόμο αυτή η οργή, θα παρασύρει και θα ενωθεί με την οργή όλων μας.

Γι αυτό κάθε τόσο επιβάλλουν χουντικού τύπου απαγορεύσεις, απειλούν και επιβάλλουν υπέρογκα πρόστιμα, επιτίθενται με κλομπ και χημικά, κάνουν προσαγωγές, συλλήψεις, δίκες.

Είναι ανάγκη να τους σταματήσουμε!! Να πάρουμε αποφάσεις αγώνα στα σωματεία και στους συλλόγους μας. Να βγούμε στο δρόμο μαζί με τη νεολαία που παλεύει.

Κάτω οι νόμοι Κεραμέως και το νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, 13:00, στην Κεντρική Πλατεία

Πρωτοβουλία γονέων και εκπαιδευτικών

Σχετικά Άρθρα