ΠαραπολιτικάΤελευταία Νέα

Ο Πρόεδρος της Σταυρούπολης σε μια αληθινή κατάθεση ψυχής (Συγκαλεί σύσκεψη)

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες, φίλοι καί φίλες.

Καλό μήνα και καλή εβδομάδα.

Υγεία σε όλους, και να μην ξεχνάμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας διάδοσης του κορωνοιού.

Παρακάτω ακολουθεί μια κατάθεση ψυχής, μία κατάθεση καρδιάς.

Πριν ξεκινήσω την οποιαδήποτε τοποθέτηση μου γύρω από το θέμα που απασχολεί τις τελευταίες μέρες το χωριό μας, θέλω να υπενθυμίζω και να δηλώσω για μία ακόμη φορά το εξής.

Γεννήθηκα, μεγάλωσα, δημιούργησα, και προσπαθώ σε αυτόν εδώ τον τόπο. Αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά, παρέα με μια ομάδα εξαίρετων παιδικών φίλων αλλά και αγαπητών συνδημοτών για ένα και μόνο σκοπό. ΤΗΝ ΑΓΆΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΌΠΟ ΜΟΥ.

Θελησαμε νά συμβάλουμε και εμείς, να προσπαθήσουμε, να κοπιασουμε, για κάτι καλύτερο για αυτόν τον τόπο. Να γίνουμε ενεργοί πολίτες, σε μια προσπάθεια και όχι θεατές καί απλοί σχολιαστές όλων των προηγούμενων. Είμαστε εδώ έτοιμοι για κάθετι που θά προκύψει, να προσπαθήσουμε να το λύσουμε. Να κοπιάσουμε, να δουλέψουμε, να ιδρώσουμε, να γίνουμε εργάτες, να γίνουμε οτιδήποτε αν αυτό μπορεί να βοηθήσει μία κατάσταση για να βελτιωθεί προς το καλύτερο. Δεν μας φοβίζει τίποτα και το αποδεικνύουμε καθημερινός(Γι αυτους που θέλουν νά τα βλέπουν).

Καί ξεκινάω λέγοντας το εξής:

Η λέξη «λαϊκισμός» έχει κυριαρχήσει στην πολιτική συζήτηση τα τελευταία χρόνια, τόσο στην καθημερινότητα πόσο μάλλον στην πολιτική . Οσο περνάει ο καιρός, όμως, η έννοια αυτή φαίνεται ξεπερασμένη και μάλλον παραπλανητική. Η κυρίαρχη πολιτική τακτική, η μοναδική στρατηγική πλέον, δεν είναι η υπόσχεση εύκολων λύσεων αλλά η κατασκευή εχθρών και η καλλιέργεια του διχασμού. Η πολιτική αντιπαράθεση δεν «εμπνέεται» τόσο από ιδεολογικές και ταξικές διαφορές όσο από την ακραία αντιπαράθεση. Τώρα δεν έχει τόση σημασία το τι δίνεις, αλλά το ποιον κατηγορείς για τα δεινά του τόπου.

Στην Ελλάδα, όπου έχουμε εντρυφήσει σε όλες τις εκφάνσεις του λαϊκισμού, παρατηρούμε ότι η επένδυση στον διχασμό είναι η πιο επιτυχημένη στρατηγική για την κατάληψη και διατήρηση της εξουσίας. Βλέπουμε, όμως, και τα όριά της που αργά ή γρήγορα στρέφονται εναντίον των ιδίων που τις ενθάρρυναν. Οι υποκινητές του διχασμού προκαλούν τη δίνη για να εξασφαλίσουν τη συσπείρωση. Μπορεί να διαλύσει την οποιαδήποτε προσπάθεια και κόπο χρόνων.

Μία παράγραφο έτοιμη νά μας κάνει να σκεφτούμε κάποτε έξυπνα.

Και απευθύνομαι κυρίως σε όλους αυτούς πού προσπαθούν νά επιβιώσουν σε αυτόν εδώ το τόπο, σε αυτούς που δημιούργησαν και δημιουργούν την οικογένεια τούς.Σε αυτούς που μοχθούν με όλες τίς δυσκολίες να κρατήσουν ανοιχτό το Δημοτικό σχολείο,το παντοπωλείο, την ποδοσφαιρική ομάδα, τούς συλλόγους τής περιοχής, το οτιδήποτε δίνει ζωή στην περιοχή. Χωρίς αυτό να βγάζει εκτός όλους τούς ετεροδημότες μας, αυτοί είναι εκεί, έτοιμοι να συνδράμουν με την σειρά τούς σε αυτήν την προσπάθεια. Ειμαι αποδέκτης θέλησης από πλευράς τούς.

Και μετάπηδω σε κάτι άλλο… Άσχετο προς στιγμήν αλλά πραγματικό και σημασιολογικό. Προσπαθώντας κάποιες περιόδους με κάποιες παρεμβάσεις (Χριστούγεννα, απόκριες κτλ) είμαι αποδέκτης απόψεων του στυλ..Για ποιόν τα κάνεις.. ποιός θά τα δεί…και πόσα ακόμα… Αναρωτιέμαι πραγματικά γιατί… Γιατί τέτοιος τρόπος σκέψης από μερικούς… Εδώ δεν υπάρχουν παιδιά;Δεν πρέπει να χαρούν;Να γελάσουν;Να νιώσουν μέρος των συναισθημάτων τής κάθε στιγμής;Να είναι όμορφοι οι οικισμοί μας;

Προσπαθούμε για όμορφα καί καινούργια πράγματα.. Θέλουμε να αφήνουμε το άσχημο παρελθόν και νά διεκδικούμε το καλύτερο..Θα δώσουμε αγώνα για αυτό.. Ρωτήστε μας, ενδιαφερθείτε συνδράμετε στην προσπάθεια . Όλα αυτά που σας προβληματίζουν αποτελούν προπύργια του αγώνα μας.. Έχουμε πάρει πολλές αποφάσεις σαν κοινότητα Σταυρούπολης μέσα σε ένα διάστημα 17 μηνών περίπου..

Δίνουμε αγώνα για νά υλοποιηθεί μέρος αυτών.. Πρέπει νά στέκεστε αρωγοί στην προσπάθεια αυτή..Η αναγκαιότητα κάποιων πραγμάτων και η τοποθέτηση τούς χρονικά δεν κάνει κάποια άλλα να είναι μικρής σημασίας.. Όλοι μαζί ενωμένοι θά πετύχουμε κάτι καλύτερο απομονώνοντας τα προσωπικά ωφέλη..Δεν υπάρχουν..Για μένα τουλάχιστον..Δεν θα ασχολείται κανείς από εμάς εφόρου ζωής με τα κοινά..Δεν αποτελούν οι θέσεις αυτές κληρονομητήρια από τούς γονείς μας.. Έρχονται και παρέρχονται.

Πρεπει και οφείλουμε όλοι εμείς να συνεργαζόμαστε με τον οποιοδήποτε τρόπο, για το όφελος του τόπου μας, τών συνδημοτών μας των παιδιών μας. Είμαι εδώ για οποιονδήποτε ζητήσει την βοήθεια μου 24ωρες το 24 ώρο.. Είμαι διατεθειμένος με όλες τίς δυνάμεις μου νά προσφέρω τα μέγιστα δυνατά στον τόπο μου.

Με αίσθημα ευθύνης δηλώνω και καλώ:

Τόν Δήμαρχο Ξάνθης, τόν Αντιδήμαρχο οικονομικών υπηρεσιών Ξάνθης, τόν Αντιδήμαρχο Δημοτικής ενότητας Σταυρούπολης, τούς επικεφαλής τών παρατάξεων του Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης σε μία κλειστή συνάντηση αυτών και μόνο, για νά εξαντλήσουμε όλες τις περιπτώσεις συνεργασίας για την επίλυση τού θέματος που έχει προκύψει, αλλά και μελλοντικών έργων δράσεων κτλ που θα προκύψουν στο μέλλον για τη Σταυρούπολη.. Ήρθε η στιγμή και άργησε, που πρέπει να αφήσουμε τις ίντριγκες τούς εγωισμούς και τίς προσωπικές φιλοδοξίες για τό καλό του Τόπου μας.

ΤΟΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΠΙΟ ΔΊΚΑΙΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΆ , ΓΙΑΤΊ ΤΟ ΑΞΊΖΕΙ.

Εντός των επόμενων ημερών θα σταλεί επίσημη πρόσκληση σε όλους τούς παραπάνω.

Αναστάσιος Συμεωνίδης

Πρόεδρος Συμβουλίου Κοινότητας Σταυρούπολης

Σχετικά Άρθρα