Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Φιάσκο με την διαδικασία «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» στην ΑΜΘ… Άδικο σύστημα που κάποιοι φαίνεται να το εκμεταλλεύτηκαν… 3.124 οι αιτήσεις που εντάχθηκαν

«Επανεκκίνηση» με πολλά προβλήματα έκανε χθες το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», καθώς στις 10.00 π.μ. άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η πλατφόρμα έκλεισε στις 10.46 το πρωί, υποβλήθηκαν 6.601 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 3.124 και το ποσό που δεσμεύτηκε έφτασε τα 68,69 εκατ. ευρώ. Η μέση τιμή που επιχορηγήθηκε για κάθε αίτηση που εγκρίθηκε είναι τα 22.000 ευρώ.

Μετά από τις τεχνικές παρεμβάσεις στις οποίες προχώρησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο μέσος χρόνος δημιουργίας και υποβολής της κάθε αίτησης έφτασε σε περίπου 15 λεπτά έναντι χρόνου περίπου 10 λεπτών κατά την προηγούμενη διαδικασία υποβολής αλλά και αυτό δεν έφτανε.

Τα παράπονα ήταν πολλά και χιλιάδες άνθρωποι ταλαιπωρήθηκαν περιμένοντας να ξεκολλήσει το πρόγραμμα, ενώ άλλοι «έξυπνοι» (όπως μου λένε) φαίνεται ότι είχαν αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής που πετούσε τις αιτήσεις τους μαζικά μέσα στο σύστημα και δέσμευαν πόρους!!!

σ.ε. Αυτό το σύστημα είναι χάλι μαύρο και πρέπει να αλλάξει.

Σχετικά Άρθρα