Επιστολές Τελευταία Νέα

Από τις σχολές μας δεν λείπει η αστυνομία! Δώστε λεφτά, καθηγητές, βιβλία!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΤΡΟΦΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 21/01 στις 12.00 στην κεντρική πλατεία η κινητοποίηση του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης. Στην κινητοποίηση και την πορεία του Συλλόγου τηρήθηκαν όλα τα μέτρα αποφυγής της διασποράς του ιού με χρήση μάσκας και αποστάσεις.

Η οργάνωση της κινητοποίησης αφορούσε την εναντίωση των φοιτητών στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ για την Ανώτατη Εκπαίδευση που θέτει όρια φοίτησης, περιορισμούς στον τρόπο εισαγωγής μέσα από τονκαθορισμό της βάσης από τα ίδια τα Τμήματα και περιλαμβάνει την ισοτίμηση πτυχίων ιδιωτικών κολλεγίων και Πανεπιστήμιων, ενώ δίνει 30 εκ. ευρώ για την ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστύνομιας. Τα παραπάνω έρχονται να δυσκολέψουν τους όρους σπουδών των φοιτητών και να αποκλείσουν πολλά παιδιά από την Ανώτατη Εκπαίδευση, ενώ βάζει εμπόδια στη συλλογική δράση και την οργανωμένη διεκδίκηση των φοιτητών.

Διεκδικούμε άμεσα να δοθούν χρήματα για την επαναλειτουργία των Πανεπιστημίων με λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας, για να μπορούμα να συνεχίσουμε τις σπουδές μας και να μορφωνόμαστε ανεμπόδιστα, να δοθεί τώρα άδεια στους φοιτητές να μετακινηθούν στις πόλεις που σπουδάζουν πριν την έναρξη της εξεταστικής.

Από τις σχολές μας δεν λείπει η αστυνομία! Δώστε λεφτά, καθηγητές, βιβλία!

Σχετικά Άρθρα