Κοινωνία Τελευταία Νέα

Ανοίγουν τα χιονοδρομικά… Αυστηρό το άνοιγμα και στη μετακίνηση εκτός νομού

Ανοίγει η συζήτηση για άρση των περιορισμών στη μετακίνηση εκτός νομού αλλά αποκλειστικά για μεταφορά προς τα χιονοδρομικά. Μάλιστα, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα έως σήμερα, να ανοίξουν άμεσα, ελεύθερα, οι μετακινήσεις εκτός νομού.

Όσοι σκοπεύουν να μετακινηθούν το επόμενο διάστημα προς κάποιο χιονοδρομικό, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα λειτουργούν καφέ, εστιατόρια στη περιοχή, ενώ το πιθανότερο είναι το ξενοδοχείο να τους πηγαίνει το γεύμα… στη πόρτα του δωματίου.

Με κλειστά καφέ και εστιατόρια θα επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού για τα χιονοδρομικά κέντρα. Ήδη, αυτή την ώρα πραγματοποιείται συζήτηση μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη με επιχειρηματίες του κλάδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για να μετακινηθούν οι πολίτες προς τα χιονοδρομικά θα πρέπει να επιδείξουν κατά τον έλεγχο βεβαίωση κράτησης από κάποιο κατάλυμα της περιοχής, ενώ εξετάζεται παράλληλα και το άνοιγμα των σαλέ των χιονοδρομικών κέντρων.

Πέραν αυτού, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα συναντήσουν κλειστά καφέ και εστιατόρια σε δημοφιλείς προορισμούς όπως η Αράχοβα και το Καϊμακτσαλάν, ενώ τα εστιατόρια των ξενοδοχείων θα σερβίρουν το γεύμα στη… πόρτα του δωματίου.

Προς ώρας, δεν υπάρχει πιθανότητα για πλήρη απελευθέρωση των μετακινήσεων εκτός νομού. Η μερική άρση, εφόσον ανακοινωθεί, θα αφορά αποκλειστικά όσους πηγαίνουν σε χιονοδρομικά κέντρα.

Σχετικά Άρθρα