ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Έλενα Ροφαέλα: Όλη η Ελλάδα μια υγειονομική περιφέρεια

Η πανδημία έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο το υγειονομικό σύστημα της χώρας μας λειτουργεί, αποδίδει και παράγει το πιο σπουδαίο έργο που είναι η προάσπιση της ανθρώπινής υγείας.

Μια καταπληκτική πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγειας ήταν το Σχέδιο Αναδοχής, που βοήθησε σε απίστευτο βαθμό τη λειτουργία των Νοσοκομείων της περιφέρειας.

Γιατροί από νοσοκομεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, αφήσανε τα σπίτια τους και τις οικογένειες τους και ειδικά τις μέρες εορτών, κάθε μέρα και κάθε ώρα, ώστε να ενισχύσουν το ιατρικό προσωπικό 8 νοσοκομείων της 4ης Υγειονομικής περιφέρειας, συμπεριλαμβανομένου και του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης.

Παράλληλα έγινε ανταλλαγή ιδεών και βέλτιστων πρακτικών μεταξύ 1ης και 4ης ΥΠΕ σε ιατρικό, διοικητικό και τεχνικό επίπεδο.

Ήταν μια εκπληκτική ιδέα, ένα σημαντικό εργαλείο, ειδικά στη δεύτερη φάση της πανδημίας, και μια πράξη συγκινητικής αλληλεγγύης.

Πολλά συγχαρητήρια για την δράση αυτή στον υπουργό κο Κικίλια, τον αν. υπουργό κο Κοντοζαμάνη και τον Γ.Γ. Υπηρεσιών Υγείας κο Κωτσιόπουλο.

Επίσης συγχαρητήρια αξίζουν στους δύο Διοικητές της 1ης και 4ης ΥΠΕ, κο Στάθη και κο Τσαλικάκη για την διεκπεραίωση του προγράμματος Αναδοχής.

Ευχαριστούμε θερμά για την συνεργασία, τους συντονιστές κο Λαδοπουλο, κα Θειακου, κο Μπαραμπούτη, κο Χατζημωυσιαδη και κο Μιχάηλ και φυσικά σε όλους τους γιατρούς που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους.

Η αναβάθμιση του εθνικού συστήματος υγείας είναι γεγονός και η συνεχής εξέλιξή του, καθήκον όλων μας.

Όλη η Ελλάδα μια υγειονομική περιφέρεια!

Η Έλενα Ροφαέλα είναι η διοικήτρια του Νοσοκομείου Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα