Κοινωνία Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Θωμάς Μίχογλου: «Κρίσιμη η κατάσταση στον Νέστο – Αν δεν γίνουν εργασίες εκβάθυνσης του ποταμού θα θρηνήσουμε θύματα»

Κρίσιμη χαρακτηρίζει την κατάσταση αυτών των ημερών ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου λόγω της αυξημένης στάθμης των υδάτων στον ποταμό Νέστο. «Εδώ και τρεις ημέρες η λεκάνη απορροής του Νέστου ποταμού έχει φτάσει στα όρια της», δήλωσε χθες  μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και σημειώνει ότι ήδη έχει πλημμυρίσει καλλιεργήσιμη γη στην περιοχή.

«Είμαστε σε εγρήγορση και σε συνεργασία με την αντι-περιφέρεια, προσπαθούμε να παρέμβουμε όπου αυτό είναι εφικτό. Ήδη κάνουμε κάποιες παρεμβάσεις, κάποια αναχώματα ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα», τόνισε χαρακτηριστικά προσδοκώντας, όπως είπε, και στην βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Ο Δήμος Τοπείρου πραγματοποιεί εργασίες ενίσχυσης των αναχωμάτων

Σύμφωνα με τον κο Μίχογλου «η μεγάλη αυτή πίεση προέκυψε μετά το άνοιγμα του Φράγματος και την απελευθέρωση μεγάλης ποσότητας νερού για να απο-συμφορήσουν την πίεση που δέχεται. Ήδη δόθηκε εντολή και το Φράγμα έκλεισε ξανά, όμως, είναι και αυτό στα όρια.» σημείωσε εξηγώντας πως: «Κάθε φορά που γίνεται αυτό πλημμυρίζουν αρκετές χιλιάδες στρέμματα. Η έκταση της ζημιάς, η πλημμυρισμένη καλλιεργήσιμη γη της περιοχής, θα αποτυπωθεί στα επόμενα εικοσιτετράωρα». Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται εργασίες ενίσχυσης των αναχωμάτων του ποταμού και δημιουργίας στηθομάτων για να μην κατακλύσουν τα νερά του Νέστου  τα χωράφια της περιοχής.

«Πρέπει όλοι οι φορείς, Δασαρχείο, Περιφέρεια, Δήμοι να εργαστούμε από κοινού ώστε να γίνουν παρεμβάσεις στο Νέστο», δήλωσε ο κος Μίχογλου μιλώντας για ήπιες παρεμβάσεις, αλλά σωτήριες. «Τα μπαζώματα που έχουν κατέβει όλον αυτόν τον καιρό έφεραν τον πυθμένα του ποταμού στο ίδιο ύψος με τα χωράφια! Χρειάζεται εκβάθυνση και αμμοληψίες. Αλλιώς θα θρηνήσουμε θύματα και θα γίνουν μεγάλες καταστροφές. Μέσα στο Νέστο τώρα η Βλάστηση, στην κυριολεξία δενδρώδης, παρεμποδίζει τη ροή των υδάτων», κατέληξε χαρακτηρίζοντας κάτι περισσότερο από αναγκαίες τις παρεμβάσεις εκβάθυνσης και καθαρισμού.

Σχετικά Άρθρα