Αθλητικά Τελευταία Νέα

Απώλεια έως και 200 εκ. ευρώ εκτιμά η UEFA από την αναβολή του EURO 2020

Η αναβολή του Euro για το 2021 εκτιμάται ότι θα προκαλέσει αύξηση του κόστους της διοργάνωσης με έως και 200 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον, όπως εκτιμά η UEFA.

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που αναβλήθηκε για το 2021, θα διεξαχθεί από τις 12 Ιουνίου έως τις 12 Ιουλίου. Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν σε πρόσφατες δηλώσεις του, «το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε μία πόλη και όχι σε περισσότερες».

Ωστόσο, όπως εξήγησε ο διευθυντής μάρκετινγκ της UEFA Γκι Λορέν Έπσταϊν, τα έσοδα της φετινής διοργάνωσης του Nations League -που είναι το κορυφαίο ηπειρωτικό πρωτάθλημα των εθνικών ομάδων-  έδωσε την αίσθηση μιας «θετικής τάσης» παρά το εκτιμώμενο κόστος του Euro 2021. «Η επιλογή του Nations League να αντικαταστήσει τους περισσότερους φιλικούς αγώνες έχει δημιουργήσει πιο ανταγωνιστικά παιχνίδια που, φυσικά, προσφέρουν μεγαλύτερη αξία. Περιμέναμε αυτήν την απόδοση και είμαστε σίγουροι ότι η τάση θα συνεχιστεί».

Με την Ουγγαρία, τη Σλοβακία, τη Σκωτία και τη Βόρεια Μακεδονία να έχουν πάρει τα τέσσερα τελευταία εισιτήρια για την τελική φάση του Euro, ολοκληρώθηκαν οι 24 ομάδες της διοργάνωσης και διαμορφώθηκαν οι έξι όμιλοι των τεσσάρων ομάδων.

Με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία να βρίσκεται ανάμεσα στα φαβορί σύμφωνα με τους ειδικούς του στοιχήματος της bwin για το Euro 2021 κι έχοντας σοβαρό ανταγωνισμό από Αγγλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, αλλά και την κάτοχο του τίτλου Πορτογαλία, η φετινή διοργάνωση προβλέπεται άκρως ενδιαφέρουσα.

Κι όσο για το Nations League, οι αγώνες που θα διεξαχθούν σε Τορίνο και Μιλάνο από τις 6 έως τις 11 Οκτωβρίου του 2021, θα αναδείξουν τον πρωταθλητή ανάμεσα σε Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία και Ισπανία.

Ήδη από την παρθενική διοργάνωση του Nations League το 2018/19, κατά την οποία η Πορτογαλία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια, η UEFA έχει λάβει από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τους προκριματικούς αγώνες για το Euro, 580 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως τόνισε ο διευθυντής μάρκετινγκ της UEFA, «Με τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και το Βέλγιο να προκρίνονται στους τελικούς του επόμενου έτους, είναι σαφές ότι το Nations League έχει ένα λαμπρό μέλλον στο ημερολόγιο του ποδοσφαίρου, τόσο σε αθλητικό όσο και σε εμπορικό επίπεδο», εξηγώντας ότι έγινε ευκολότερο για τις τοπικές ενώσεις να πωλούν τα δικαιώματα στους τηλεοπτικούς φορείς χάρη στην προσφορά της κεντρικής πώλησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Σχετικά Άρθρα