ΚοινωνίαΚύριο ΘέμαΤελευταία Νέα

Γ.Γεωργίου: Στις 4 Ιανουαρίου εμβολιάζεται το υγειονομικό προσωπικό στην Ξάνθη–Στο 60% η συμμετοχή στη λίστα εμβολίου

Σαφώς καλύτερη» είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Ξάνθης, αναφορικά με το «μέτωπο» του κοροναϊού, όπως τόνισε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο, ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Γιώργος Γεωργίου, ενώ ανακοίνωσε ότι οι εμβολιασμοί του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου μας θα ξεκινήσουν στις 4 Ιανουαρίου.

Ο κ. Γεωργίου σημείωσε ότι μέσα στις γιορτές έχουν μειωθεί σημαντικά τα περιστατικά, ενώ έχουν αποσυμφορηθεί και οι πτέρυγες κόβιντ, οι οποίες το προηγούμενο διάστημα ήταν πλήρεις. «Νοσηλεύονται κάτω από 40 ασθενείς», γεγονός, το οποίο βοηθά και το προσωπικό να «πάρει μια ανάσα», όπως είπε…

«Είχαμε περάσει κάποιες πολύ δύσκολες φάσεις», υπενθύμισε, με δεδομένο ότι πριν από μόλις 10 μέρες, όλες οι κλίνες του νοσοκομείου ήταν γεμάτες και στη ΜΕΘ δεν υπήρχε κρεβάτι για περισσότερο από μία ώρα, ενώ σε αυτή τη χρονική συγκυρία έχουν αδειάσει δύο κρεβάτια…

Ακούστε τον κ. Γεώργιο Γεωργίου

Ο ίδιος ανήγγειλε πως στις 4 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου μας. Για το λόγο αυτό έχουν ξεκινήσει όλες οι εργασίες για τη διαμόρφωση των χώρων, ώστε να γίνει η διαδικασία με απόλυτη ασφάλεια.

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε πως δεν είναι γνωστό εάν τελικά, αυτό το Εμβολιαστικό Κέντρο που δημιουργείται εντός του νοσοκομείου πρόκειται να εξυπηρετήσει και τους πολίτες, στη συνέχεια.

Αναφορικά με τη στάση που κρατά το υγειονομικό προσωπικό απέναντι στον εμβολιασμό, σχολίασε πως δεν είναι όλοι οι εργαζόμενοι που θέλουν να κάνουν το εμβόλιο. Η λίστα που έχει καταρτιστεί βρίσκεται στο 60% της συμμετοχής.

Τις επόμενες, μέρες, όπως σημείωσε, πρόκειται να γίνει μια ενημέρωση στο προσωπικό για το εμβόλιο ώστε να συζητηθούν όλα τα επιμέρους ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους.

«Εκ των πραγμάτων είναι απαραίτητο να κάνουμε το εμβόλιο. Πρέπει να αφήσουμε τους ενδοιασμούς γιατί πέρα από ιατρικούς λόγους πρέπει να δουλέψει η οικονομία και η κοινωνία», τόνισε ο γιατρός και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω πως θα μπορούσαμε να πορευτούμε τον επόμενο καιρό, χωρίς το εμβόλιο. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει θεραπεία για τον ιό, είναι καλύτερα να προλαμβάνουμε, παρά να προσπαθούμε να τον αντιμετωπίσουμε»…

Πάντως, όπως υπογράμμισε, παρά τους εμβολιασμούς, οι πολίτες θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα προσωπικής προστασίας απαρέγκλιτα.

Σχετικά Άρθρα